Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejprve pil, pak řídil

CHOMUTOV - Odcizil sud, Poškozené dveře.... 

Nejprve pil, pak řídil
Alkoholické nápoje požíval v Klášterci nad Ohří 29letý místní obyvatel. Pak ale usedl za volant vozidla Opel Astra a vyrazil na silnici. Jeho jízda skončila v ulici Na Vyhlídce, kdy byl kontrolován policejní hlídkou. Dechová zkouška pití potvrdila, naměřené hodnoty alkoholu – 1,49, 1,56 a 1,53 promile alkoholu v dechu. Muž se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Odcizil sud
Z krádeže je podezřelý 22letý mladík z Radonic. Na polní cestě za obcí totiž odcizil kovový sud, který slouží jako rezervoár pro závlahu pole. Jeho hodnotu stanovil vlastník na 1200 korun. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu, neboť policisté zjistili, že obdobnou trestnou činnost spáchal v nedávné době a byl za to soudem potrestán.
 
Poškozené dveře
Policisté z Klášterce nad Ohří pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v Královéhradecké ulici poškodil vstupní dveře do domu. Pachatel obešel celkem pět vchodů, oprava bude společenství vlastníků stát nejméně 10 tisíc korun. Za trestný čin poškození cizí věci hrozí pachateli až roční pobyt ve vězení.
 
Ukradené věci skončily v zastavárně
V domě své příbuzné v Klášterci nad Ohří kradl 21letý mladík. Nejdříve sebral jízdní kolo a pak počítač. S dalším vypůjčeným jízdním kolem pak věci zastavil v místní zastavárně, kde byly nalezeny. Poškozeným vznikla škoda za téměř 17 tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění z několika trestných činů – krádeže, zpronevěry a porušování domovní svobody.
 
Prodal věci z bytu
Žena z okresního města pronajala byt na chomutovském sídlišti 28letému muži. K užívání měl i vnitřní zařízení bytu. Poškozená následně zjistila, že zmizela myčka na nádobí a digestoř. Hodnotu odcizených věcí stanovila na 13500 korun. Muž je podezřelý ze zpronevěry, za uvedený čin ho může soud poslat až na dva roky za mříže.
 
Zmizely hasicí přístroje
Chomutovští policisté vyšetřují krádež v budově firmy v Jiráskově ulici. Neznámý zloděj tady odcizil nainstalované hasicí přístroje i s příslušenstvím. Zmizelo celkem 8 kusů přístrojů, několik metrů hadice a tři hliníkové proudnice. Vyčíslená škoda – 15 tisíc korun.   
 
26. ledna 2011 
nprap. Marie Pivková
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem