Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejprve pomoc, pak krádež

MOST - Nabídl pomoc ženě i muži, pak je okradl; Třikrát si přišel pro kuřivo, které vytrhl z ruky prodavačkám.  

 Již potřetí vytrhl prodavačce cigarety z ruky

Se stejným trikem přišel tento týden do prodejny tabáku v Litvínově 21letý muž. Už minulý týden ho policie řešila pro trestný čin krádeže, když v Litvínově a Janově koncem února žádal v obchodech cigarety a tabák po prodavačkách a poté jim zboží vytrhl z ruky a z prodejen utekl. V úterý opětovně zamířil do trafiky, kde požádal o tři krabičky cigaret. Prodavačka je držela v ruce, mladík jí je nečekaně vytrhl z ruky a utekl. Policisté z obvodního oddělení v Litvínově ho během hodiny zadrželi a sdělili mu opět podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Muž prý cigarety odhodil při útěku.


 

Okradl ženu s berlí, když jí pomáhal s taškou a muže, kterému pomohl vstát ze země

Mostečtí policisté odhalili díky osobní znalosti totožnost muže, který měl okrást ženu s berlí, které pomáhal s taškou a také muže, kterého připravil o portmonku z kapsy kalhot. V únoru 26letý muž z Mostu v ulici Antonína Dvořáka nabídl starší ženě, že jí odnese těžkou tašku k vozidlu, kde na ni čekal její přítel. Zavazadlo jí uložil do zadní části vozu a poté měl ženě, která se chystala usednout do vozidla, odcizit z ruky peněženku. Následně se dal na útěk pronásledován přítelem ženy. Ten ho však vzhledem k svému věku nedohonil. Žena přišla o doklady a finanční hotovost ve výši pět tisíc korun. Peníze nebyly zajištěny.

Ke druhé krádeži na osobě došlo na sídlišti Zahradní u nákupního centra. Tam Mostečan kolem 04. hodiny měl odcizit poškozenému z kapsy kalhot peněženku s doklady, platební kartou, penězi a mobilem poté, co mu nejprve pomáhal vstát ze země. Pak však do něj strčil, až muž upadl znovu na zem. Po krádeži lapka utekl. Pomocí odcizeného mobilu nakupoval a odesílal SMS zprávy. Pokusil se i o neoprávněný výběr hotovosti z bankomatu. Už v minulosti kradl a byl odsouzen. Policie ho obvinila z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.


 

Vandal postříkal vozidlo neznámou látkou

Policie v Mostě šetří případ poškození osobního vozidla, který se stal tento týden v ulici na sídlišti Výsluní. Neznámý pachatel tam zřejmě v nočních hodinách poškodil zaparkované vozidlo tovární značky Škoda Superb. Jeho majitel poškození odhalil tento týden a oznámil to mostecké policii. Způsobenou škodu vyčíslil předběžně na částku 20 tisíc korun. Vandal vozidlo postříkal neznámou látkou na skla a karosérii. Poškození si vyžádá odbornou opravu.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. března 2015


 

vytisknout  e-mailem