Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Největší pěstírna konopí a pět lidí ve vazbě

BEROUNSKO – Policisté spolupracovali s městskými strážníky. 

Berounským kriminalistům z toxi týmu se podařilo ve spolupráci s městskými strážníky z Hořovic objevit jednu z největších pěstíren konopí na našem okrese. Odborně vybavená indoor pěstírna se nacházela v obci Hořovice. Kriminalistům při realizaci celého případu přispěli výraznou měrou strážníci městské policie, kterým patří velké poděkování.

Kriminalisté z toxi týmu se případem zabývali již několik měsíců. Jejich úsilí vyústilo v úspěšnou realizaci, kdy dne 13. 3. 2016 došlo k zadržení pěti cizinců. V ranních hodinách vykonávala hlídka městské policie Hořovice hlídkovou činnost, při které si všimla zaparkované dodávky v odlehlé části areálu v Hořovicích na Cintlovce. Jelikož měli strážníci podezření z páchání trestné činnosti, kontaktovali hlídku Obvodního oddělení policie ČR Hořovice. Poté co vozidlo opustilo areál, v součinnosti se státními policisty, jej zastavili a provedli kontrolu. Vzhledem k tomu, že byl z vnitřních prostor vozidla cítit zápach marihuany, přivolali na místo specialisty z toxi týmu. Ve vozidle byli zadrženi dva cizinci.

Následně byla provedena domovní prohlídka, při které došlo k zadržení dalších třech cizinců, a v rámci které bylo nalezeno kompletní technologické vybavení k pěstování rostlin konopí tzv. indoor způsobem.

Jedná se o jednu z největších pěstíren konopí na našem okrese. Při domovních prohlídkách policisté zajistili tři tisíce rostlin konopí. Zajištěné rostliny budou odeslány k provedení odborného vyjádření s oboru kriminalistika, odvětví chemie.

V minulosti se v pěstírnách na našem okrese podařilo zajistit většinou stovky těchto rostlin. Tento případ je navíc ojedinělý i počtem zadržených lidí. O vhodné podmínky a pěstování rostlin se většinou stará tzv. zahradník, který se z objektu nevzdaluje, nevychází a snaží se vyvolat dojem, že objekt je opuštěn. K jeho zásobování potravinami nebo převozu marihuany k distribuci, pak většinou dochází v nočních nebo brzkých ranních hodinách, tak aby nebudili nežádoucí pozornost místních občanů. O tom, že se pěstírna konopí nachází v některé z obcí, mnohdy místní občané vůbec nevědí.

V současné době je všech pět zadržených cizinců obviněno ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Všichni obvinění byli rozhodnutím Okresního soudu v Berouně vzati do vazby.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí 
P ČR Beroun
17. března 2016


 

Odkazy do noveho okna

objevená pěstírna konopí

objevená pěstírna konopí 

Detailní náhled

objevená pěstírna konopí

objevená pěstírna konopí 

Detailní náhled

objevená pěstírna konopí

objevená pěstírna konopí 

Detailní náhled

objevená pěstírna konopí

objevená pěstírna konopí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem