Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Největší pěstírna ve Středočeském kraji odhalena

V obci Dobrovíz ve čtvrtek 9. prosince 2010 kolem 04.00 hodiny kriminalisté z Územního odboru Praha venkov – Západ provedli úspěšný zásah proti nelegálním výrobcům marihuany. 

     Policejnímu zásahu předcházela náročná týdenní příprava a operativní šetření. V ranních hodinách bylo do akce zapojeno více jak 40 policistů, a to z různých útvarů Policie ČR. Jednalo se především o kriminalisty a uniformované policisty z Územního odboru Praha venkov- Západ, členy pracovní skupiny TOXI středočeské policie. Do akce byla nasazena i zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. 
     Při prohlídce bývalého ubytovacího objektu byla nalezena nelegální pěstírna konopí setého, která se nacházela, téměř po celé ploše budovy. Jedná se o největší pěstírnu, která byla kriminalisty odhalena v letošním roce ve středních Čechách. Na místě byly zadrženy dvě podezřelé osoby asijského původu, které plnily funkce tzv. zahradníků. Obě osoby skončily v policejní cele.  Zajištěno bylo přibližně 1300 ks rostlin, technologie a další věci potřebné pro pěstování konopí (substráty, květináče, chemikálie na hnojení), zbytky sušiny konopí setého z již vypěstovaných rostlin. Zajištěný rostlinný materiál a vybavení pěstírny bylo odesláno k expertízám.
     V pátek nad ránem policejní komisař oba cizince obvinil ze spáchání závažného zločinu „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“ a z přečinů „ Poškozování cizí věci“ a „Krádeže“. Oběma mužům tak hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
     Kriminalisté tento případ stále dokumentují, prověřují všechny zjištěné poznatky. Současně s touto činností probíhají i výslechy dalších osob. Po vyhodnocení výslechů, výsledků samotného šetření a posouzení všech zjištěných okolností bude upřesněn další postup policistů při objasňování tohoto případu.

vytisknout  e-mailem