Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nejvíce přohřešků se v Brně o víkendu dopouštěli s cizinci z Mongolska

... jeden dokonce opakovaně 

Dne 11.10.2008 v 15.55 hod. kontrolovali policisté cizinecké policie Brno na ÚAN Zvonařka devětadvacetiletého cizince z Mongolska. Cizinec nebyl schopen na místě prokázat svoji totožnost, proto byl zajištěn a předveden na policejní služebnu. Po prověření v policejních evidencích bylo zjištěno, že zde cizinec pobývá dva dny neoprávněně.
 
Cizinec byl vyhoštěn na jeden rok, byla mu uložena pokuta ve výši 1500 Kč a byl umístěn do zařízení pro zajištění cizinců v Poštorné do doby vlastní realizace správního vyhoštění.
 

Dne 11.10.2008 v odpoledních hodinách jsme přijali oznámení, že v nákupním centru Vaňkovka v obchodě Interspar byl ostrahou obchodního domu přistižen cizinec při krádeži drobného zboží. Na místo se dostavila hlídka inspektorátu cizinecké policie Brno. Ani tento cizinec nebyl schopen na místě prokázat svoji totožnost, proto byl zajištěn a předveden na policejní služebnu.
  
V policejních evidencích jsme zjistili, že čtyřiadvacetiletý cizinec, rovněž z Mongolska, pobývá v ČR oprávněně na základě povolení k dlouhodobému pobytu. Přestupek policisté vyřešili udělením blokové pokuty ve výši 3000 Kč.
 
Téhož cizince si následující den povšimla jiná hlídka inspektorátu cizinecké policie Brno při pobytové kontrole v OD Tesco, na ul. Skandinávské, jak v prodejně ukryl dvě láhve alkoholu pod svršek svého oděvu a pokusil se přes pokladny toto zboží přenést. Za pokladnou byl hlídkou ICP Brno zadržen. Cizinec odcizené dvě lahve Pražské vodky v celkové hodnotě 129,90,- Kč vydal dobrovolně ostraze obchodního domu a v poutech putoval s policisty na služebnu.
 
Policisté zjistili, že se u tohoto cizince jedná již o čtvrtou krádež a cizinec rovněž nebyl ve čtyřech případech schopen prokázat svoji totožnost při prováděných pobytových kontrolách.
 
S nenapravitelným cizincem bylo zahájeno správní řízení za účelem správního vyhoštění pro opakované porušování právních předpisů a z našeho území byl na pět let vyhoštěn. I tento cizinec byl umístěn do zařízení pro zajištění cizinců v Poštorné.
 
Souvislosti: Cizinců vyhoštěných za opakované úmyslné porušování právních předpisů je letos více
 

Dalším cizincem z Mongolska, který uvízl ve víkendové policejní síti byl jedenatřicetiletý muž, který u sebe při kontrole na brněnském hlavním nádraží neměl žádné doklady. Po předvedení na služebnu a ztotožnění mu byla uložena pokuta ve výši 500 Kč.
 

Na hlavním nádraží, ale tentokráte v Jihlavě policisté inspektorátu cizinecké policie Jihlava přistihli dvaadvacetiletého cizince z Mongolska bez dokladů. I v tomto případě bylo nezbytné předvedení a ověření identity v našich evidencích. Cizinci byla uložena pokuta ve výši 1000 Kč za absenci dokladů.
 

Na území jihomoravského kraje je hlášeno 1060 státních příslušníků Mongolska k dlouhodobému pobytu a 274 k trvalému pobytu. V letošním roce bylo vyhoštěno 32 občanů Mongolska a 16 jich bylo trestně stíháno za maření výkonu úředního rozhodnutí
 
Během víkendu policisté jihomoravské cizinecké policie vypátrali tři osoby v pátrání, zjistili sedm trestných činů a uložili blokové pokuty ve výši 214 800 Kč.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem