Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nekalosti ve výčepu

BLANSKO: Policii zaměstnává krádež cigaret i zpronevěra peněz a alkoholu.  

Hned dva případy, jejichž terčem se stala pohostinství, řeší v posledních dnech blanenští policisté. Počátkem týdne se doposud neznámý zloděj s vidinou tučné kořisti vloupal do jedné z místních restaurací. Využil okna pootevřeného na ventilaci, násilím odstranil kovovou rozporku a cestu k lupu měl volnou. Uvnitř pak z baru sebral peníze nastřádané v číšnických peněženkách a příruční pokladnu. Chtěl si zřejmě přivlastnit také obsah zásobníku peněz v provozovně instalovaného výherního automatu. Do přístroje se však ani za použití páčidla nedostal. Vrhl se tedy alespoň na kuřivo. Z místa jejich uložení ukradl celkem 161 plných cigaretových krabiček. Svým řáděním natropil majiteli provozu bezmála dvacetitisícovou škodu.
O poznání hůře dopadla společnost provozující v Blansku jeden z hotelů. Tu její zaměstnanec během posledního roku a půl připravil o sto dvacet tisíc korun. Nepoctivec si z pokladny půjčoval peníze pro svoji potřebu a z podnikových zásob alkohol. Obojí však zapomněl vracet. Jakmile to zástupci společnosti při kontrole zjistili, podali na dvacetiletého mladíka trestní oznámení.
Provinilci z prvního případu hrozí po dopadení za krádež spáchanou vloupáním až dvouleté vězení. Podezřelému z druhé kauzy pak kvůli vysoké škodě, kterou napáchal zpronevěrou, trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let.
 
por. Mgr. Petr Nečesánek

vytisknout  e-mailem