Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Někdo ukradl 50 včelstev

MOST - Případ šetří kriminální policie; Policisté kontrolovali přechody; Zákaz podomního prodeje je porušován.  

 Mostecká služba kriminální policie a vyšetřování šetří případ neobvyklé krádeže. Neznámý pachatel zatím v přesně nezjištěné době odcizil z pole poblíž obce Bečov na Mostecku celkem 50 včelstev včetně úlů. Poškozený včelař vyčíslil způsobenou škodu na částku 250 000 korun, kdy jeden úl stojí 5 tisíc korun. Úly měly žlutou a zelenou barvu a jejich majitel si je nechal vyrobit na zakázku. Kriminalisté k případu krádeže přijmou jakoukoliv informaci na lince 158.


Policie upozorňuje, podomní prodej je zakázaný!

Mostecká policie šetří několik případů, kdy došlo k porušení městské vyhlášky zakazující podomní prodej. Nejde jen o nabízené zboží, zakázané jsou i různé služby. To znamená, že pracovníci různých společností nesmí nabízet „výhodně“ např. elektřinu, plyn, internetové služby, pojištění, řemeslnické práce nebo jakékoliv zboží a to ani v domech či na ulici. Podomní prodej je zakázaný jak v Mostě, tak i v Litvínově. Policisté šetří několik oznámení, kdy občané byli v místě bydliště kontaktováni zástupci společností a firem a ti jim nabízeli různé produkty a služby. Ve všech případech policie oznámení prověřovala a následně věc předala magistrátu k řešení přestupku. Ne vždy se samozřejmě jedná o podvodníky, v těchto případech šlo o skutečné pracovníky, otázkou však zůstává, zda jsou jejich nabídky opravdu pro občany výhodnější. Ti by si měli v klidu doma s rodinnými příslušníky pořádně rozmyslet, než změní dodavatele např. plynu, elektřiny, televizních programů, internetu nebo si nechají něco opravit či vyměnit. Není také dobré reagovat na různé nabídky zabezpečení oken či dveří. Může jít o předražené služby, jak se tomu stalo v minulosti a není věcí policie takové případy řešit. Poškozený se musí obrátit na občanský soud kvůli nevýhodné smlouvě. To sebou přináší další výdaje a zbytečný stres. Je lepší se obrátit na zavedené firmy nebo získat reference k firmě, kterou chcete využít. Není žádoucí uzavírat smlouvy u dveří, kde zákazníka tlačí čas. A pro pracovníky takových firem by mělo platit, že než zazvoní u dveří, měli by si vždy v daném místě zjistit, zda tam neplatí zákaz podomního prodeje. Města se tímto zákazem chrání proti různým podvodníkům a nekalým praktikám.


 

Policisté kontrolovali chodce i řidiče u přechodů

Dopravní policisté sledovali silniční provoz v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce. Hlídky o víkendu byly vidět hlavně u přechodů v Mostě, kde se policisté zaměřili na chodce. Muži v uniformách kontrolovali i řidiče, zda chodcům dávají na přechodech pro chodce přednost. Během akce policisté zastavili 39 vozidel a zjistili 34 přestupků v dopravě. Tři chodci porušili pravidla silničního provozu a byli pokutováni. U sedmi osob policie zjistila, že nejsou připoutáni bezpečnostními pásy, z tohoto počtu bylo pět řidičů. U pěti automobilů hlídky zjistily nevyhovující technický stav, někteří řidiči během jízdy telefonovali a jiní neměli v pořádku doklady o pojištění.


 

Policie na burze a v zastavárnách hledala kradené věci

Mostecká policie o víkendu zamířila na sobotní burzu v rámci policejní akce. Jejím cílem bylo zkontrolovat, zda se mezi nabízeným zbožím nenacházejí věci pocházející z trestné činnosti. Již v minulosti několik takových věcí zajistila. I nyní policie objevila mezi nabízenými produkty vrtačku, která byla odcizena. Muži v uniformách opatření rozšířili o kontroly v zastavárnách a prohlédli devět provozoven. V nich objevili v kufříku velkou profi vrtačku, sponkovačku a další vrtačku, které byly získány nelegální cestou. Policie nářadí zajistila a nyní bude zjišťovat, jakým způsobem prodávající zboží získali.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 29 dubna 2015

vytisknout  e-mailem