Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Někdo úmyslně zapálil včelín

LIBEREC - Policiisté pátrají po pachateli, který v pondělí 14. července 2014 večer zapálil včelín v ulici Josefinino údolí. Majiteli vznikla téměř půlmiliónová škoda. 

V pondělí 14. července 2014 krátce před půl jedenáctou hodinou večer přijali policisté na tísňovou linku 112 oznámení o požáru včelína v Liberci, ulici Josefinino údolí. Ihned po oznámení vyjela na místo policejní hlídka. V době příjezdu policistů již na místě zasahovali hasiči Hasičského záchranného sboru Liberec. Požár se jim podařilo lokalizovat krátce před půlnocí. Na místě policisté zjistili, že došlo k požáru maringotky, ve které se nacházelo 20 úlů se 16 včelstvy. Kromě včelstev přišel majitel maringotky požárem i o další věci jako například o přístroj medomet v hodnotě 57 tisíc korun, dále o 500 kg medu v hodnotě 70 tisíc korun a další různé náčiní a nářadí potřebné k výrobě medu. Z maringotky zbyl pouze kovový rám a jejímu majiteli vznikla téměř půlmiliónová škoda. Za přítomnosti vyšetřovatele hasičů, policejního technika a psovoda se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření proběhlo následně ohledání místa požáru. Služební pes zajistil na místě dvě chemické stopy a vyšetřovatel hasičů tak stanovil, že k požáru došlo úmyslným zapálením.

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a po neznámém pachateli pátrají.  V případě, že se jim pachatele podaří dopadnout, hrozí mu jednoletý trest vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
16. července 2014

vytisknout  e-mailem