Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Někdo vypustil zvířata a zabil býčka

MOST - V kravíně kdosi zabil mladého býčka; Z vilky zmizely vitráže .... 

Zcela nepochopitelně si počínal zatím neznámý poberta. V jedné obci na Mostecku zavítal do tamního kravína. Otevřel vrata objektu a vypustil zde ustájená zvířata v počtu 25 kusů. Jedno ze zvířat zabil. Šlo o patnáctiměsíčního býčka, který ležel uvnitř objektu a měl mezi očima bodnou ránu, která krvácela. Případ oznámili pracovníci kravína, kteří událost zjistili ráno v neděli. Majitel firmy, které kravín patří, vyčíslil hmotnou škodu na částku 20 000 korun. Volně pobíhající zvířata museli pracovníci odchytit. Případem poškození cizí věci se zabývají obrničtí policisté.


 

Zloději z aut odnesli autorádia, vybavení na koně i drahý měřicí přístroj

Policisté o víkendu šetřili několik případů krádeží vloupáním do motorových vozidel. Neznámý pachatel vnikl v ulici Albrechtická do zaparkované škodovky, ze které odcizil vybavení na koně, čímž způsobil škodu za 11 000 korun. Jiný lapka odcizil na mosteckém sídlišti Výslunní z auta nářadí a měřicí přístroje v hodnotě 42 000 korun. V ulici K. J. Erbena se zloděj vloupal do dvou aut. Z nich zmizela autorádia, doklady a nářadí. Zloděj způsobil motoristům, škody za 13 000 korun. Případy vyšetřují mostečtí policisté spolu s kriminalisty.


 

Do hospody přišel po uzavírací době, odnesl cigarety a peníze

Neznámý pachatel se o víkendu v noci na neděli vloupal za použití násilí do restaurace na sídlišti Zahradní v Mostě. Lapka překonal uzamčené dveře a uvnitř pak hledal, co by se mu hodilo. Odnesl si cigarety různých značek a našel i finanční hotovost. Poškozený majitel, který krádež vloupáním oznámil na policejním oddělení, vyčíslil způsobenou škodu na částku 12 000 korun.


 

Z dvou nákladních aut zmizelo přes sedm litrů nafty

Pro pohonné hmoty přišel o víkendu neznámý podnikavec. Nešel k benzinové čerpací stanici, ale zamířil na parkoviště jedné společnosti v Mostě. Vnikl v noci o víkendu na oplocený pozemek. Tam poté u zaparkovaného nákladního vozidla odstranil víčko palivové nádrže a odcizil z ní 600 litrů motorové nafty. Zřejmě měl málo, protože naftu odčerpal i z druhého nákladního vozu. Celkem pachatel odcizil pohonné látky v hodnotě 25 000 korun.


 

Ze staré vily zmizely vitráže

Skleněné vitráže zmizely minulý týden z jednoho domu v obci Litvínov. Zatím neznámý pachatel vnikl do rodinné vilky, kterou nikdo neobývá. V domě zloděj odcizil celkem 18 kusů skleněných vitráží z okenních křídel. Majitel vily odhadl, že mu krádeží ozdobných skel vznikla předběžně hmotná škoda ve výši 200 tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají litvínovští policisté.


 

Ženě nadával a vyhrožoval

Policejní inspektor litvínovského obvodního oddělení sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Podezřelý muž ve věku 45 let z Teplic měl v Litvínově koncem prosince v opakovaných případech vyhrožovat své 57leté přítelkyni. Muž se zrovna ke své přítelkyni vybraně nechoval. Byl vulgární, nadával jí a vyhrožoval jí násilím a zohyzděním. Svým jednáním tak v ženě vzbudil důvodnou obavu, že své výhrůžky splní. Ženě byla způsobena psychická újma.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. ledna 2013

vytisknout  e-mailem