Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Někdo za léky zaplatil podezřelou "tisícikorunou"

VSETÍNSKO: Bankovce chybí ochranné prvky 

Vsetín - Zřejmě padělanou bankovkou zaplatil za léky některý z pacientů lékárny ve Vsetíně.  Podezřelé tisícikorunové bankovky si všimnula pracovnice lékárny včera dopoledne. Platidlu chyběl vodoznak, ochranný proužek a další prvky, které bankovku chrání proti padělání nebo pozměnění. Jak lékárnice policistům uvedla, bankovku do lékárny přinesl některý z klientů a použil ji k úhradě za léky.

Za poslední týden se jedná už o druhý případ, kdy byly policistům předány podezřelé nebo znehodnocené bankovky. Uplynulou sobotu (tj. 16. ledna 2010 ) bylo na valašskomeziříčské obvodní oddělení předáno pět kusů bankovek, jenž byly částečně znehodnoceny červenou barvou. Platidla policistům předal padesátiletý muž, zaměstnanec baru ve Valašském Meziříčí. Nalezl je v tržbě, která byla uvnitř hracího automatu. Jednalo se o bankovky nominální hodnoty jeden tisíc korun.
 
V obou případech se bankovky podrobí expertíze na příslušném odboru Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje v Brně.
 
Kdo padělá nebo pozmění peníze v úmyslu je udat jako pravé nebo platné anebo jako peníze vyšší hodnoty, nebo kdo padělané nebo pozměněné peníze udá jako pravé nebo platné anebo jako peníze vyšší hodnoty, bude potrestán odnětím svobody až na osm let.
 
21. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

vytisknout  e-mailem