Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Několik desítek podvodů

KARLOVY VARY – Kriminalisté hledají jednadvacetiletého muže 

Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality Karlovy Vary pátrají po jednadvacetiletém muži, na kterého byl vydán Okresním státním zastupitelstvím Karlovy Vary souhlas se zadržením osoby podezřelé pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.
 
Hledaný muž byl kriminalisty obviněn z přečinu podvodu, kdy měl úmyslně získávat finanční prostředky nabízením prostřednictvím internetového bazaru k prodeji různé zboží. Tímto uváděl kupující v omyl, kdy věděl, že nabízené zboží řádně nedodá.
 
Kriminalisté zatím zjistili desítku těchto případů a dalších několik desítek prověřují. Obviněný měl na internetových stránkách pod různými smyšlenými jmény „Tereza Jílková, Ivan Vašíček, Bedřich Starý, Aneta Kratinová, Petr Borkovec, Miroslav Hanák a Lubomír Karolík" nabízet k prodeji mobilní telefony a přenosné počítače různých značek. Na základě těchto inzerátů pak měl přijmout objednávku, kterou potvrdil a požadoval zaslání zálohy na účet. Takto zaplacené zboží kupujícímu však nedodal, zaslané peníze nevrátil a ponechal si je pro svoji potřebu. Škoda, která byla zatím kriminalisty zjištěna, přesáhla částku 38 tisíc korun.
 
Hledaný muž je asi 175 cm vysoké hubené postavy, má hnědé oči a krátké hnědočerné vlasy. Další informace a foto k hledanému naleznete zde(v případě, že tento odkaz již není aktivní, byla hledaná osoba nalezena). Kriminalisté přijmou jakoukoliv informaci k hledanému jednadvacetiletému muži na bezplatném telefonním čísle 158. Linku 158 můžete také kontaktovat v případě, že jste byli tímto mužem podvedeni.
 
por. Ing. Pavel Valenta
02.04.2013

vytisknout  e-mailem