Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Několik let prodávala heroin

TEPLICKO - Činnost dealerky ukončila zásahová jednotka; Vyhrožoval zapálením trafiky...  

Několik let prodávala heroin
     Zásahová jednotka minulý týden ukončila činnost dealerky, která po dva roky zásobovala narkomany v Teplickém okrese drogami. V místě svého trvalého bydliště v Dubí prodávala drogově závislým osobám heroin, podle kriminalistů z teplického TOXI týmu byznys provozovala už několik let.
     Při domovní prohlídce bylo zajištěno kolem sto tisíc korun, které utržila za prodej drog, žena byla obviněna z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Na soud bude obviněná čekat ve vazbě, vzhledem ke značnému rozsahu jejího „podnikání“ jí hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
Několik let prodávala heroin.mp3 
 
Vyhrožoval zapálením trafiky
     Až deset let za mřížemi hrozí 40letému muži, který byl obviněn z trestných činů loupeže a nebezpečného vyhrožování. Po čtyři dny za sebou měl chodit do trafiky v Teplicích, kde pracuje poškozený a pod pohrůžkou násilí po něm požadoval peníze. Muž mu je ze strachu z fyzicky zdatnějšího pachatele vydal, postupně mu vyplatil jedenáct tisíc korun. Výhrůžkám musel čelit i kamarád okradeného muže, který se ho v jednom případě zastal. Když pachateli řekl, že zavolá policii, muž mu vyhrožoval zabitím a prodavači vypálením trafiky. Vzhledem k tomu, že státní zástupce „nevyslyšel“ návrh vyšetřovatele na podání podnětu k vzetí obviněného do vazby, bude muž vyšetřován na svobodě.
 
Za volant si sedl opilý
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 26letý muž, který včera nad ránem řídil v Krupce osobní vozidlo, ačkoliv byl silně ovlivněn alkoholem. Strážníci městské policie, kteří auto zastavili, pojali podezření, že je řidič pod vlivem alkoholu, což se potvrdilo na služebně, kde policisté nezodpovědnému řidiči naměřili přes 2,4 promile alkoholu v dechu, za což mu kromě ztráty řidičského oprávnění hrozí až roční vězení.
 
Pracovnice banky kradla
     Policejní komisař obvinil ženu z Teplicka z přečinů zpronevěry a krádeže. Pracovnice banky využila svého postavení v zaměstnání a z účtu poškozeného sdružení postupně vybrala čtvrt milionu korun.
     Když viděla, že vše asi brzy „praskne“, vybrala z účtu jedné z klientek banky 270 tisíc korun a schodek v pokladně z těchto peněz zaplatila, zbývajících dvacet tisíc pak ještě utratila. Nakonec však vše vyšlo najevo a žena byla obviněna z přečinů, ze které jí s ohledem na výši způsobené škody hrozí až pět let ve vězení. Při rozhodování o výši trestu bude zřejmě přihlédnuto i k tomu, že všechny peníze už okradené klientce vrátila.
 
Další újezdy od nehod
     Policie nadále zaznamenává zvýšený počet případů, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.
 
     K první dopravní nehodě mělo dojít 6. října 2015 kolem 7:45 hodin v Teplicích, ul. Nákladní, na parkovišti u prodejny Lidl. Neznámý řidič neustanoveného vozidla poškodil levý zadní blatník zaparkovaného automobilu tov. zn. Škoda Octavia a z místa ujel, aniž by věc oznámil policii nebo se s druhým účastníkem dohodl.
 
     K další nehodě došlo 8. října 2015 kolem 15:50 hodin v katastru obce Bystřany na křižovatce silnice I. třídy č. 8
a komunikace III. třídy č. 25337. Řidič neznámého vozidla červené barvy vyjížděl od Bystřan vlevo směrem na Teplice a nedal přednost automobilu Opel Astra, který přijížděl po hlavní silnici. Vozidlo pachatele nehody by mělo být poškozeno na levé straně.
 
     Z místa dopravní nehody ujel i řidič, který 13. října 2015 kolem 13:30 hodin v Teplicích, ul. Masarykova, před kadeřnictvím studia PANO, nacouval do vozidla Škoda Fabia, které vyjíždělo od pravého okraje vozovky z parkovacího místa.
 
     Pátráme také po řidiči, který v době od 20:15 hodin dne 16. října 2015 do 11:45 hodin 18. října 2015 v Teplicích, ul. U Zámku naboural do levé přední stany zaparkovaného vozidla značky Škoda bílé barvy a z místa ujel, aniž by splnil opatření daná zákonem.
 
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 19. 10. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem