Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Několik nehod na příbramských silnicích

PŘÍBRAMSKO - Během dvou dnů došlo ke třem vážným nehodám a ke dvěma kvůli opilosti motoristů. 

Tři vážné nehody

Během dvou dnů se staly na Příbramsku tři vážné nehody. K první došlo 4. července odpoledne na silnici I/4. Čtyřiapadesátiletý cizinec začal předjíždět kolonu vozidel a přitom se střetl s autem, jehož řidička odbočovala vlevo na obec Zbenice. Oba motoristé byli přepraveni do nemocnice v Praze sanitkou a spolujedoucí z vozu, které předjíždělo, tam byla transportována letecky.

O dvě hodiny později se odehrála havárie v katastru obce Jablonná. Dvacetiletý mladík vjel na rovném úseku na krajnici a poté sjel mimo komunikaci, kde po ujetí několika metrů narazil do vzrostlého stromu. Řidič utrpěl lehké zranění, jeho spolujezdkyni však musel dopravit do pražské nemocnice vrtulník.

V úterý v odpoledních hodinách byla vážná nehoda v Počepicích. Motoristka jedoucí v osobním vozidle nerespektovala na křižovatce značku „Dej přednost v jízdě“. Zleva přijíždějící 43letý motorkář se snažil ještě střetu zabránit a začal intenzivně brzdit. Motocykl se ale dostal do smyku, muž poté upadl na vozovku a následně narazil do automobilu. Motocyklista vyvázl s lehkým zraněním, s těžkým zraněním skončila v nemocnici řidička vozu.

Dvě havárie kvůli opilosti motoristů

Dne 4. července krátce před půlnocí projížděl obcí Solenice 24letý cizinec. Nepřizpůsobil ale zřejmě rychlost jízdy svým schopnostem, a po smyku následně narazil do dvou zaparkovaných aut. Z místa nehody poté ujel, hlídka ho však zastavila u obce Bohostice. V jeho dechu policisté naměřili 1,44 promile alkoholu. Hmotná škoda byla stanovena na 105 tisíc korun.

O necelé dvě hodiny později došlo k další nehodě, tentokrát na dálnici D/4 v katastru obce Dobříš. Jiný 24letý motorista najel na krajnici a posléze zachytil vozem značky BMW o listnatý strom. Při dechové zkoušce u něj přístroj vykázal hodnotu 2,19 promile. Obě nehody se naštěstí obešly bez zranění.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
7. červenec 2016

Odkazy do noveho okna

1 4.7. k.o. Jablonná

1 4.7. k.o. Jablonná 

Detailní náhled

2 4.7. Solenice

2 4.7. Solenice 

Detailní náhled

3 5.7. k.o. Dobříš

3 5.7. k.o. Dobříš 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem