Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté mají plné ruce práce

SEMILSKO - Zloději ukradli ze sklepních kójí v Jilemnici a Lomnici nad Popelkou bicykly. Z kůlny ve Vysokém nad Jizerou zmizely věci za 40 000 korun. Také jedna zahradní chatka v Turnově byla vykradena. 

V pátek 25. března se někdo vloupal do sklepní kóje jednoho z bytových domů v ulici Letná v Lomnici nad Popelkou. Na dveřích vypáčil petlici zajištěnou visacím zámkem a z kóje odcizil trekingové pánské jízdní kolo značky SCOOT model SPORTSTER bílé barvy. Způsobená škoda byla stanovena na částku 14 000 korun.
Také v Jilemnici došlo z neděle na pondělí k případu vloupání do sklepní kóje jednoho domu v ulici Žižkova. Zloděj urazil na dveřích jistící oko pro visací zámek a ukradl horské jízdní kolo značky Author v hodnotě 7 000 korun.
V obou případech hrozí pachatelům za přečiny krádež spáchanou vloupáním a porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na tři roky.

Z pondělí na úterý se někdo vloupal do jedné chatky v Turnově-Daliměřicích. Na oplocený pozemek vešel neuzamčenou brankou. Do její sklepní části vnikl tak, že vypáčil dveře s kovovou petlicí a odcizil zahradní sekačku, kterou ponechal na příjezdové cestě. Vypáčil také dveře do prostor chatky, které byly zajištěny kovovými petlicemi. Z chatky pak odcizil reproduktory od wifi soupravy Philips a samotnou věž nechal v krabici uvnitř objektu. V chatce také poškodil potah křesla. Celková škoda byla vyčíslena na částku 2 600 korun.
Pachateli hrozí za přečin krádež spáchanou vloupáním až dva roky za mřížemi.

Během první poloviny března se vloupal do dřevěné kůlny u jedné rekreační chalupy ve Vysokém nad Jizerou zloděj. Vypáčil dveře a odcizil křovinořez, motorovou pilu, štípací sekeru a pět kusů různého elektrického nářadí. Zmizela také propanbutanová lahev a  čtyři disky z lehkých slitin s pneumatikami. Celková škoda přesáhla částku 40 000 korun.
V případě dopadení může pachatel strávit až tři roky za mřížemi.

31. 3. 2016
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem