Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Několik případů vloupáním

Přerovsko - rodinné domy, prodejny potravin ani chata neunikly nezvaným hostům 

Během víkendu se vloupal do rodinného domu v Radotíně zloděj. Po překonání zámku dveří byt prohledal a ukradl různé šperky, peníze, potraviny a 10 litrů domácí slivovice v demižonu. Majitel škodu vyčíslil na 9 500 korun. 
K dalšímu vloupání do rodinného domu došlo v obci Kladníky. Zde zloděj ukradl peníze a motorovou pilu. Majite. škodu vyčíslil na 21 tisíc korun.  
V dalším případě od  5.7.2011 do 6.7.2011 se zloděj vloupal do prodejny potravin v Hranicích. Rozbil střešní krycí plastovou kopuli, vytrhl mříže na prodejně a přes sklad potravin se dostal dovnitř. Z prodejny ukradl cigarety různých značek a alkohol. Poškozená společnost se celkovou škodu vyčíslila na 42 tisíc korun. 
Další navštívenou prodejnou se stala prodejna Jednoty v Teplicích nad Bečvou. Do té se lapkovi podařilo vloupat v době od 5.7.2011 do 6.7.2011. Rozbil výlohu a vnikl do prodejny. Z ní vzal alkohol, cigarety různých značek, drogistické zboží a cukrovinky. Celková škoda odcizením  a poškozením se také vyšplhala na téměř 42 tisíc korun.
Ani další prodejna Jednoty v obci na Přerovsku neodolala nájezdu zloděje. Tu "navštívil " v době od 5.7.2011 do 6.7.2011. Přes bránu se dostal na dvůr objektu. Nezastavila ho ani kovová mříž za vypáčenými dveřmi a do prodejny vnikl. Tu prohledal a ukradl z ní několik lahví piva různých značek. Navštívil i kancelář, ze které vzal mobilní telefon. Celková škoda odcizením a poškozením byla vyčíslena na 7 tisíc korun.
 I chata na Potštátě měla nezvaného návštěvníka. Tu nezvaný host " navštívil " v době od 3.7.2011 do 6.7.2011. Zvolil neobvyklý způsob vloupání. Rozebral část střešní krytiny a vnikl do chaty. Z ní ukradl několik lahví piva, alkohol, cukrovinky, spací pytel a pracovní oblečení. Chtěl pokračovat návštěvou dalších částí chaty. Poškodil dveře do garáže i dveře do technické místnosti, ale ani do jedné  z nich se nedostal. Celková škoda odcizením a poškozením byla majitelem vyčíslena na téměř 8 tisíc korun.
7.7.2011
por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem