Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Několik případů z pátku

KARLOVARSKÝ KRAJ – Dopravně bezpečnostní akce 

Dopravní společně s pořádkovými policisty v Karlovarském kraji se zaměřili o páteční noci na řidiče.Článek o této akci naleznete zde.
 
Karlovarští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání proti šestatřicetiletému muži, který měl řídit malý motocykl (skůtr), na kterém byly namontovány registrační značky vyrobené z papíru. Při kontrole nemohl hlídce řidič ani nepředložil řidičský průkaz s výmluvou, že si řidičský průkaz po skončení zákazu řízení nevyzvedl, který mu končil v lednu 2013. Policisté pak u muže provedli zkoušku na detekci drog pomocí testu s pozitivním výsledkem na přítomnost amphetaminu. Řidiči pak byla další jízda zakázána.
 
Další noční případ pak řešili policisté v Aši. Proti šedesátiletému muži byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Tohoto jednání se měl muž dopustit v Hranicích pří jízdě po ulici Vítězná, kde řídil osobní vozidlo Volvo, pod vlivem alkoholu. Při opakované dechové zkoušce pak byly naměřeny hodnoty 1.49 a 1.70 promile alkoholu v dechu. Případem se nadále zabývají Ašští policisté.
 
Také v Sokolově zadrželi při kontrole muže pod vlivem alkoholu. Sedmatřicetiletý muž řídil osobní automobil Fiat, po silnici III. Třídy. Při jízdě byl kontrolován policejní hlídkou Dopravního inspektorátu Sokolov. Při opakované dechové zkoušce byly u řidiče naměřeny hodnoty 1,42 a 1,42 promile alkoholu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
por. Ing. Pavel Valenta
19.05.2013

vytisknout  e-mailem