Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Několik případů za 24 hodin

KARLOVARSKÝ KRAJ - Několik případů za 24 hodin 

Výtržnictví
Tři mladíci z Ostrova ve věku osmnáct až dvacet jedna let si vyslechli od policistů sdělení podezření z výtržnictví. Osmnáctiletí muži měli v říjnu na ulici Hornická, při odchodu z místní ubytovny si počkat na jednadvacetiletého muže. Tohoto se dotazovali na jemu neznámého muže. Poté co uslyšeli zamítavou odpověď, došlo mezi nimi k potyčce, po které starší z mužů zjistil, že nemá batoh s osobními věcmi. Zranění, která jednadvacetiletý muž utrpěl, si vyžádala lékařské ošetření.
 
Také policisté z Chebu sdělili obvinění z přečinu výtržnictví devětačtyřicetiletému muži z Chebska. Ten měl v nočním klubu, po předchozí slovní rozepři, která se týkala zaplacení útraty za alkoholické nápoje, úmyslně kopnout do prosklených dvířek u krbových kamen, které rozbil.
 
Krádež
Karlovarští policisté sdělili podezření jednadvacetiletému muži z Teplic pro přečin krádeže. Podezřelý muž měl od srpna do října stihnout odcizit věci v hodnotě předběžně odhadnuté na částku nepřesahující 50 tisíc korun. V Karlových Varech na ulici U Koupaliště, odcizil necelých tři sta metrů měděných kabelů veřejného osvětlení. V ulici Ondříčkova měl odcizit z několika domů měděné okapové svody. Těchto krádeží se muž dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán a to rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech.
 
Také policisté v Sokolově sdělili podezření z přečinu krádeže sedmadvacetiletému muži ze Sokolovska. Ten měl v Horním Slavkově, pod ulicemi Větrná a Hasičská, průběžně odcizit z místního horkovodu pozinkované plechy, které pak odevzdával ve sběrně druhotných surovin a takto získané peníze užíval pro svoji potřebu. Škoda, která krádežemi vznikla, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 34 tisíc korun.
 
Samozřejmě, že ani policisté v Chebu nezůstali za svými kolegy v pozadí. Sdělení podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody si vyslechla jednadvacetiletá žena a devětadvacetiletý muž. Oba měli společně ve Františkových Lázních vniknout do zahradní chatky čtyřiašedesátileté majitelky. Muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán a to rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech.
 
Jediná dopravní nehoda během 24 hodin
Dne 16. listopadu 2012, kolem poledne řídil pětadvacetiletý muž, po silnici ve směru k obci Lipoltov osobní vozidlo Peugeot. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu vozovky, vyjel do silničního příkopu, kde narazil do betonové propusti. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda, byla předběžně odhadnuta na částku 40 tisíc korun.
 
por. Ing. Pavel Valenta
17.11.2012

vytisknout  e-mailem