Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Několik sprejerů skončilo v rukou policistů

BEROUNSKO – Ve spolupráci s Městkou policií Beroun. 

Případy sprejerství spojené s poškozením cizí věci trápí nejen samotné policisty, ale také vedení města Beroun. Terčem útoků se stává především centrum Berouna a okolní ulice. Vyjímkou není ani vlakové nádraží, konkrétně vlakové soupravy. Občas se tyto případy objevují i v okolních obcích, což ovšem není v takové míře jako přímo ve městě Beroun.

Policisté ve spolupráci s městskými strážníky směřují svou pozornost právě na tuto problematiku a průběžně realizují akce zaměřené na odhalování této trestné činnosti. Monitorují riziková místa a spolupracují s občany. V minulém týdnu se jim podařilo postupně zadržet celkem tři sprejery a to přímo při činu. Největší škodu napáchali dva ze zadržených, jejichž terčem se stala ulice Plzeňská, kde poškodili několik fasád domů. Obě osoby jsou mladistvé, proto nemůžeme poskytnout k celému případu žádné konkrétnější informace. Třetí ze zadržených je pro policisty již dobře známou osobou, sprejoval a byl zadržen také v době, kdy byl ještě mladistvý. Nyní je tomto mladíkovi 19let a výše možného trestu za spáchání trestného činu poškození cizí věci je až roční odnětí svobody.

Rovněž osoby mladistvé se mohou dostat až k soudu určeném pro mládež, který může uložit konkrétní druhy trestů, jimiž mohou být různá výchovná opatření, nebo takový trest, který se od trestu pro dospělého liší snížením na polovinu.

Policisté i strážníci budou v těchto akcích i nadále pokračovat. Jejich cílem je ochránit majetek před sprejery, odhalit pachatele této trestné činnosti a zabránit jejich protiprávnímu jednání.

Samotní občané mohou policistům při odhalování pomoci tím, že v případě, kdy se stanou svědky takového jednání, neprodleně tuto skutečnost oznámí na linku 158.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
29. června 2016 

Odkazy do noveho okna

sprejerství Beroun

sprejerství Beroun 

Detailní náhled

sprejerství Beroun

sprejerství Beroun 

Detailní náhled

sprejerství Beroun

sprejerství Beroun 

Detailní náhled

sprejerství Beroun

sprejerství Beroun 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem