Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Několik trestných činů

Písek – Protivín – Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. 

Muž středního věku čelí od sobotního dne obvinění ze spáchání hned několika trestných činů. Muž je již pro policisty v poslední době známou firmou a vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování, který případy vyšetřuje, na muže podal podnět k návrhu na vzetí do vazby.

Muž měl v posledních dnech škodit a páchat protiprávní činnost například v Protivíně, kde ve středu a ve čtvrtek opakovaně bez souhlasu nájemce a uživatelky bytu vnikl do obytných prostor a chtěl zde zůstat, což si nikdo nepřál a muži to nedovolili. Obviněný byt opustil až po rázném upozornění, že zde nemá co dělat. Stačil ale ještě napáchat škodu, v kamnech majitelce spálil oblečení a obuv.

Ve čtvrtek odpoledne měl škodit také v Písku v obchodním domě, kde vnikl do dvaceti uzavřených ochranných boxů, které rozbil pomocí pivního soudku a zboží z nich si uschoval pod oděv. Z dalšího zboží na prodejní ploše odstranil bezpečnostní prvky a opět vše schoval pod oblečení. Muže za pokladnami, kterými prošel bez zaplacení, zadržel pracovník ostrahy.

Výčet napáchaných trestných činů pokračuje v obci Albrechtice nad Vltavou, kde se měl pokusit v sobotu 23. ledna vloupat do čerpací stanice a chtěl ukrást cigarety, ale dovnitř se nedostal. Zkusil to tedy jinde. Stejnou noc se ještě pokusil vloupat do čerpací stanice v Protivíně, ale ani zde neuspěl. Pokračoval tedy až do Písku, kde škodil v prodejně potravin poblíž centra města. Rozbil vstupní dveře, vnikl do provozovny a do tašek si uložil bezmála 200 krabiček cigaret. Pachatel se ale z lupu dlouho neradoval, než stačil z prodejny utéct, již ho měli písečtí policisté.

Škoda, kterou napáchal, činí bezmála 70 000 korun.

Případy řešili policisté z obvodního oddělní Písek a Protivín, další vyšetřování vedou kriminalisté.

 

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

25. ledna 2016

 

vytisknout  e-mailem