Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Několik trestných činů

České Budějovice - Cizinec se opakovaně dopustil protiprávních činů v Českých Budějovicích. 

Dva případy protiprávního jednání 50 letého cizince, jenž se opakovaně dopouští přestupků a trestných činů na území krajského města, vyšetřují policisté z obvodního oddělení České Budějovice – město.

Nejprve v úterý dopoledne se v jednom z nákupních center pravděpodobně dopustil přečinu Podvod, tím, že požádal o vyzkoušení mobilního telefonu. Přitom využil nepozornosti obsluhy a poté mu vrátil jiný přístroj stejné značky. Tímto jednáním způsobil škodu za téměř 15 000 korun.

Následný den se ve večerních hodinách verbálně nepohodl na ulici s jinou osobou a poté jí fyzicky napadl. Při tomto chování vyhrožoval těžkou újmou na zdraví. Policisté z oddělení hlídkové služby České Budějovice muže zadrželi a předvedli na městskou služebnu v ulici 28. října. Zde si agresor vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinů Výtržnictví a Nebezpečné vyhrožování. Zároveň také z prve popsaného případu mu strážci zákona předali sdělení podezření ze spáchání přečinu Podvod.

Případy jsou vedeny formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že během dvou týdnů se o dalším trestu rozhodne před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

30. srpna 2019

vytisknout  e-mailem