Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Několik trestných činů

České Budějovice - Mladá žena páchala opakovaně trestnou činnost. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Několik případů protiprávního jednání má pravděpodobně na svědomí 37 letá žena z krajského města. Koncem července loňského roku, v úmyslu získat majetkový prospěch, objednala zahraniční zájezd v hodnotě za více jak 75 500 korun, ačkoli věděla, že hodnotu zájezdu nebude moci uhradit vzhledem své špatné finanční situace. Potvrzení o úhradě odeslala prodejci zájezdu otiskem monitoru s elektronickým příkazem, který vzápětí stornovala, takže se vše prve tvářilo, že je zájezd uhrazen. Cestovní agentura zaplatila za svou potencionální klientku uvedenou částku cestovní kanceláři, čímž jí následně vznikla výše uvedená škoda.
 
Dalších skutků se žena dopustila vůči svému zaměstnavateli, kde na pozici administrativní pracovnice vybírala na pobočce banky finanční hotovost více jak 693 000 korun. Ty následně použila pro svou potřebu. Ani to jí nestačilo a prováděla podvody s šeky, které předkládala jako pravé a ty používala i po ukončení pracovního poměru. Mimo jiné si žena přisvojila několik desítek stravenek, které měla rozdělit zaměstnancům firmy svého bývalého zaměstnavatele.
 
Po nástupu do zaměstnání k jiné firmě pokračovala ve své trestné činnosti, v době nepřítomnosti své kolegyně s právem vkladů, se dostala do systému a měla v úmyslu změnit údaje na fakturách a nejméně ve čtyřech případech přepsala platná čísla bankovních účtů, čímž způsobila škodu za více jak 465 000 korun.
 
Případ nejprve vyšetřovali českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality, kteří po zjištění, že se žena dopustila rozsáhlých trestných činu Zpronevěra a že byla v minulosti za stejné skutky trestána, předali spisový materiál svým krajským kolegům.
 
Včera si žena převzala Usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinů Zpronevěra, Podvod, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu Neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Její stíhání je vedeno nevazebně.
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
13. března 2015

vytisknout  e-mailem