Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Několik týdnů na Zlínsku kradli

ZLÍNSKO: V sobotu skončili ve vazbě. 

Komisař kriminální policie obvinil dva muže ve věku sedmadvacet a třicet let ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody, protože se v období od konce loňského roku do minulého týdne dopouštěli na Zlínsku majetkové trestné činnosti. Oba muži mají za sebou bohatou trestní minulost, proto skončili ve vazbě. V případě odsouzení jim za 16 trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, u staršího až na pět let.

Muži kradli ve dvou případech společně, jinak odděleně, občas i s jinými kumpány ve Zlíně a v Lukově u Zlína. Celková škoda, kterou způsobili odcizením a poškozením, je vyšší než 320 tisíc korun. Mladší z mužů má v rejstříku trestů celkem 12 záznamů, starší o 4 více.

V průběhu několika týdnů vypáčili několik schránek přepravní firmy, z nichž odcizili zboží, vloupali se do rodinných domů nebo kůlen u rodinných domů, do garáží, firem, skladů, zaparkovaných vozidel nebo ordinací. Z kanceláře hotelu ve Zlíně odcizili dokonce ocelový trezor, který vypáčili z dřevěné skříňky a v němž bylo 62 tisíc korun. Trezor našel policista v civilu při procházce se psem pohozený v lese nad Zlínem.

V pátek oba podezřelé muže na po několikatýdenním úsilí zadrželi kriminalisté, kteří je převezli do policejní cely a podali státnímu zástupci návrh na jejich umístění do vazby. Následující den po rozhodnutí soudce putovali oba recidivisté přímo do vazební věznice.

13. března 2023, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Vypáčené okno

Vypáčené okno 

Detailní náhled

Skříňka od trezoru

Skříňka od trezoru 

Detailní náhled

Trezor nalezený v lese

Trezor nalezený v lese 

Detailní náhled

Vypáčené dveře

Vypáčené dveře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem