Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Několik výprav do rodinných domků a také krádež bažantů

BŘECLAVSKO: Kradené věci vozil do sběrných surovin, maso prodával.  

Břeclav - Dalo by se napsat, že jeho revírem byl Kurdějov. Právě v této obci se dvaadvacetiletý muž opakovaně dopouštěl trestné činnosti. V těchto dnech mu však ve zkráceném přípravném řízení  vyšetřovatel sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže a také porušování domovní svobody.

Podezřelý se několikrát pokusil vniknout do rodinných domků. Některé výpravy byly sice neúspěšné, ovšem podařilo se mu odcizit např. peněženku s financemi, trubkové lešení a spoustu dalších věcí, které většinou zpeněžil ve sběrných surovinách. Kromě uvedených krádeží je vyšetřovatelem obviněn i z toho, že odcizil z lesní voliéry 20 bažantů. Svůj živý lup odnesl domů, kde ptactvo usmrtil a pak nabízel získané maso.
Škoda, kterou za sebou obviněný muž zanechal, se dostala k částce 80 tisíc korun. Snad jen pro upřesnění informací lze doplnit, že na některé výpravy se vydával sám a jindy byl doprovázen dalšími komplici. Policisté proto věnují pozornost i jiným podezřelým osobám. Spisový materiál nyní poputuje na Okresní státní zastupitelství v Břeclavi, které ve věci dále rozhodne.  
por. Mgr. Kamila Haraštová, 19. června 2013
 

vytisknout  e-mailem