Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Několikrát porušil zákon

CHOMUTOV - V altánu našel i ryby, Přišel o navigaci.... 

Několikrát porušil zákon
Na konci července zmizelo z parkoviště v ulici Stromovka v Chomutově vozidlo Ford Siera. Poškozenému vznikla škoda za 6 tisíc korun. O několik dní později kontrolovali policisté v tomto vozidle 35letého muže. Auto bylo zajištěné a vrácené majiteli. U řidiče policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který mu skončí až v listopadu roku 2012. Z vyšetřování dále vyplynulo, že za stejnou trestnou činnost byl v posledních třech letech již odsouzen a potrestán. I nyní měl nastoupit do vězení, výzvu k nástupu si řádně převzal, ale rozhodnutí nerespektoval. Proto byl do věznice v Litoměřicích dopraven policejní eskortou. Tam za ním putovala i obvinění z trestných činů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
V altánu našel ryby
Policisté ze Března přijali oznámení o vloupání do zahradního altánu. Na místě zjistili, že neznámý zloděj vnikl na pozemek domu a z neuzamčeného altánu na zahradě odcizil nejen plynovou láhev, dvě přepravky na zeleninu, ale z mrazáku i 32 kg mražených tresek. Škodu stanovil majitel na 4 tisíce korun.
 
Přišel o navigaci
Na policii se obrátil muž z Jirkova a podal oznámení na známého 21letého Chomutováka.Při výpovědi uvedl, že na začátku července mu zapůjčil v Klášterci nad Ohří navigaci v hodnotě 8 tisíc korun. Podezřelý slíbil, že přístroj v pořádku za týden vrátí. To však nedodržel a navíc nereaguje ani na výzvy k navrácení navigace. Za zpronevěru hrozí pachateli až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Nevadilo jim kopání
Dva Kadaňáci ve věku 41 a 44 let vykopali poblíž železniční vlečky u elektrárny kabely. Odvézt do sběrny a prodat je však nestačili, oba byli na místě zadrženi. Kromě krádeže a poškození cizí věci na ně čeká i obvinění z obecného ohrožení z nedbalosti. Výkop totiž provedli poblíž důlní trati a mohlo dojít k ohrožení tohoto provozu. Kabely byly vráceny majiteli, ten vyčíslil škodu na téměř 16 tisíc korun.
 
Z auta si udělali klouzačku
V Údlicích kdosi poškodil zaparkované vozidlo. Policisté zjistili, že promáčknutou střechu, kapotu a zadní dveře u vozidla Ford Mondeo poškodila pětice místních chlapců, kteří po autě chodili a klouzali se po kapotě. Tato klukovina bude majitele stát nejméně 10 tisíc korun. Potrestání je na rodičích neboť policisté případ, vzhledem k věku pachatelů, po došetření odloží.   
 
Litinové rošty dvakrát
Chomutovští policisté šetří krádež litinových výrobků. V ulici Cihlářská zmizely dvě sady okrasných roštů, vsazených do zámkové dlažby kolem stromků. Škoda v tomto případě činí 9 tisíc korun. Dalších sedm kusů poklopů, tentokrát z kanálových šachet, zmizelo z areálu bývalého seřaďovacího nákladního nářadí v okresním městě. V tomto případě byla škoda vyčíslena na téměř 32 tisíc korun. Totožnost pachatelů je zatím neznámá, pátrají po nich policejní hlídky.
 
28. července 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem