Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nekradl poprvé

CHOMUTOV - Pro lup přijeli autem, Kreslili podle předlohy.... 

Nekradl poprvé
Na chomutovském sídlišti se vloupal 25letý muž do zaparkovaného vozidla Iveco Daily. Kromě osobních dokladů řidiče sebral i dva mobilní telefony a písemnosti poškozené firmy. Svým jednáním způsobil škodu za téměř 10 tisíc korun. Při vyšetřování policisté zjistili, že muž byl v roce 2009 za obdobnou trestnou činnost řešen Okresním soudem Chomutov. V tomto případě na něj čeká obvinění ze dvou trestných činů - krádeže a poškození cizí věci. 
 
Pro lup přijeli autem
Na krádeži se dohodli dva muži z Kadaně. Za tímto účelem se vydali do areálu místní firmy, kde odcizili šedesát kusů platových krytů kol. Na místo přijeli osobním vozidlem, odcizené věci do něj naložili a odjeli. Za sebou zanechali škodu ve výši 3 tisíce korun. 36letý muž byl přitom za krádeže v nedávné době odsouzen a z vězení byl podmínečně propuštěn. Na něj, i na jeho 54letého společníka, nyní opět čeká obvinění z trestného činu krádeže.
 
Kreslili podle předlohy
Dva 19letí  mladíci se společně domluvili, že kdesi v Kadani vytvoří grafity. Za tímto účelem si vyhlédli oplocení u jedné místní firmy a na plechový plot nastříkali bílou barvou blíže neurčené grafity. Nekreslili naslepo, ale pracovali podle předem připravené předlohy. Jelikož si vybrali na své konání nesprávné místo, čeká na ně obvinění z trestného činu poškození cizí věci. Majitel vynaloží nejméně tisíc korun na to, aby plot uvedl do původního stavu.
 
Dvě krádeže v bytech
Klášterečtí policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl do bytu v ulici Topolová. Když přišla majitelka domů zjistila, že z bytu zmizela elektronika za 10 tisíc korun. Druhou krádež v bytě šetří policie ve Vejprtech. Tady kdosi „navštívil“ byt v Martinské ulici. Majitelka v tomto případě přišla o hotovost ve výši 33 tisíc korun. Peníze měla uložené v kabelkce, kterou ponechala v kuchyni. Jestliže bude zjištěna totožnost pachatelů, obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody neuniknou.  
 
23. února 2011  
nprap. Marie Pivková
 
 

vytisknout  e-mailem