Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nekradl poprvé

LITOMĚŘICE – O výši trestu již rozhodl soud; Krádež česneku objasněna a další… 

Počátkem měsíce srpna se vloupal 27letý recidivista do jedné z lovosických restaurací. Po násilném překonání okna si odnesl finanční hotovost 1500 korun, alkoholické i nealkoholické nápoje a potraviny. Celková škoda překročila 5 tisíc korun. Na základě intenzívního šetření policisté dotyčného po několika dnech zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Následujícího dne rozhodl soudce o výši trestu a 27letého Lovosičana čeká šestiměsíční pobyt za mřížemi.
 

Krádež česneku objasněna
 

Až dvouleté vězení hrozí 20letému muži z Lovosicka, který se chtěl obohatit na úkor druhých. Na konci měsíce června neoprávněně sklidil ze soukromého pole nedaleko obce Vrbičany 100kg česneku. Majitel polnosti vyčíslil škodu na vice než 10 tisíc korun. Mladík se k činu doznal a z policejního oddělení si tento týden odnesl sdělení podezření pro trestný čin krádeže.
 

Peněženku odložila
 

V pondělí přijali roudničtí policisté oznámení o ztrátě peněženky. Poškozená si v Roudnici nad Labem odložila peněženku na střechu vozidla, do kterého nastupovala. Poté se s vozidlem rozjela a peněženka za jízdy spadla. Po zjištění ztráty se poškozená vydala svou peněženku hledat. Pravděpodobně jí předběhl neznámý nálezce, který si peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí přisvojil. Po neznámém pachateli policisté pátrají.
 

Hbitý zloděj
 

Počátkem týdne si neznámý pachatel vyhlédl osobní vozidlo, které bylo odstavené pro poruchu nedaleko obce Terezín. Z nepojízdného auta demontoval a odcizil všechna čtyři kola a 2 stěrače oken. Majitel vozidla vyčíslil škodu na více než 12 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají terezínští policisté.

Litoměřice, 12. 8. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem