Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nekradou jen mladí

LIBERECKO - Českodubští policisté zadrželi pachatele přímo při krádeži uvnitř rekreační chalupy v obci Javorník. Starší muž tak nestihl z objektu nic odcizit.  

Rychlejší než samotný pachatel byli během úterní noci českodubští policisté se služebním psovodem a jeho psím pomocníkem. Rekreační objekt v obci Javorník na Českodubsku navštívil kolem třetí hodiny ve středu ráno zloděj. Do chalupy vnikl poté, co poškodil okno, ale z objektu si již nestihl nic odnést, neboť jej překvapili hlídkující policisté. Těm na místě pomáhal i služební psovod se služebním psem. Jak policisté prohlídkou chalupy zjistili, muž si stihl pouze připravit na stůl v kuchyni potraviny, které chtěl odcizit. Majiteli objektu tak způsobil  škodu jen na rozbitém okně ve výši 2 tisíce korun.

V tomto případě se nejednalo o žádného mladíka, pachateli bylo 65 let a pochází z Nymburska. Zbytek noci strávil muž v policejní cele. Druhého dne mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinů "Krádeže" a "Porušování domovní svobody", za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
6. března 2014

vytisknout  e-mailem