Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegálně tam i zpět

Mikulov - cizinci nelegálně migrují nejen z Česka do Rakouska, ale i naopak. Jedním z důkazů jsou dva cizinci, kteří byli právě v tomto směru zadrženi. 

Dne 17.3.2010 v 10:00 hodin byl v pravidelné autobusové lince z Vídně do Brna a Prahy nedaleko Mikulova kontrolován šestadvacetiletý Číňan, který jako doklad totožnosti policistům předložil fotokopii svého cestovního dokladu. Cizince jsme zajistili a eskortovali na policejní služebnu, kde policisté při prohlídce nalezli jeho doklad, ve kterém chybělo vízum k pobytu na našem území. Poslední platné vízum měl uděleno v Německu, platnost však skončila loni v dubnu. Tedy téměř jeden rok se cizinec pohybuje po státech EU nelegálně.
 
Cizince jsme na dobu dvou let z našeho území vyhostili a udělili blokovou pokutu ve výši 500 Kč a podle mezinárodní dohody bude předán zpět do Rakouska.
 
V jiné autobusové lince cestoval stejným směrem dvacetiletý Kanaďan, jehož jediný doklad, který policistům předložil, byl kanadský řidičský průkaz. I tento cizinec byl zajištěn a předveden na policejní služebnu.
 
Prostřednictvím zastupitelského úřadu Kanady v Praze jsme ověřili totožnost této osoby a získali informace o cestovním dokladu. Cizinec pak sám vypověděl, že přiletěl do České republiky a cestovní doklad měl ve svém zavazadle, které ale omylem uložil do nesprávného batohu ještě v Praze, před svou cestou do Rakouska. Cizinci jsme vydali výjezdní příkaz, kterým jsme nahradili jeho cestovní doklad a udělili jsme mu blokovou pokutu ve výši 2000 Kč.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem