Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nelenili a pomáhali

přestože jim služba skončila 

10. 12. 2008    
Ve středu, krátce před sedmou hodinou ráno, měla dvojici litomyšlských policistů skončit náročná služba, když jim v kanceláři zazvonil telefon.
     Operační důstojník policistům oznámil, že před odpočívadlem ve směru od Litomyšle na Svitavy  stojí odstavený kamion, kterému došla nafta. Nákladní vozidlo řidiči vypovědělo službu navíc v nepřehledné zatáčce, kde to nikdo z jedoucích řidičů nemusel předpokládat. Tudíž by mohlo dojít i k dopravní nehodě.
Policisté nelenili a ve snaze řidiči pomoci nasedli do svého služebního vozidla. Cestou si do vozu naložili  kanystr na pohonné hmoty a jeli na místo určení. Zde již provoz usměrňovala další policejní hlídka, tentokrát z dopravního inspektorátu, která projíždějící řidiče upozorňovala na překážku v silničním provozu.
    Aby byla dopravní situace a problém co nejdříve vyřešen, policisté z OOP Litomyšl řidiče naložili do svého vozu a odjeli s ním na nejbližší čerpací stanici, kde si mohl pohonné hmoty načerpat. Nakonec se řidič se slovy díků téměř po dvouhodinové záchranné operaci s policisty rozloučil a pokračoval jízdě.  I v tomto případě došlo ze strany policistů k naplnění hesla Pomáhat a chránit.

nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem