Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nemá řidičák, řídila

Parkovala a bourala  

     Brzdový pedál s plynovým si spletla při parkování osmnáctiletá řidička vozidla Škoda Octavia. Chtěla zaparkovat na Malém náměstí v Benešově před restaurací Zelený strom. Přitom místo na brzdu šlápla na plynový pedál, vozidlo se rozjelo, vjelo na chodník a následně na trávník, kde přední částí  nabouralo do kamenných květináčů restaurace Zelený strom. Ve vozidle cestovala jako spolujezdkyně jednadvacetiletá majitelka vozu, která ho své kamarádce půjčila. Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.
 

     Při šetření nehody dopravní policisté zjistili, že řidička byla pod vlivem alkoholu. Elektronický přístroj jí při dechové zkoušce naměřil hodnoty 1,51, 1,21 a 1,26 promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením v evidencích pak vyšlo najevo, že nevlastní řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel. Na dotaz policistů majitelka vozidla uvedla, že nevěděla, že řidička nemá řidičský průkaz a že je pod vlivem alkoholu.
 

     Policisté v případu zahájili úkony trestního řízení. Řidička je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení. 

 

por. Bc. Zuzana Stránská 

21. listopad 2011
 

vytisknout  e-mailem