Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Německých celníků se čeští dealeři drog obávají

ČESKOLIPSKO - Velitel kontrolního oddělení při Celním úřadu Drážďany převzal medaili policejního prezidenta Policie ČR. 

Dnes navštívil územní odbor Policie ČR v Česká Lípě velitel jedné z kontrolních  složek  Hlavního celního úřadu v Drážďanech pan Michael Zimmermann, aby z rukou vedoucího územního odboru policie plk. Mgr. Petra Rajta převzal čestnou medaili policejního prezidenta za aktivní spolupráci s Policií ČR v boji s mezinárodní trestnou činností.
S jeho pracovištěm dlouhodobě spolupracují policisté z Českolipska při zajišťování bezpečnostních opatření v souvislosti s konáním technoparty "Mácháč", kde se předpokladá  jak vysoká účast návštěvníků, tak i  riziko, že se mezi nimi budou distribuovat  omamné a psychotropní látky. V roce 2012 poprvé přizval ke spolupráci na opatření „ Mácháč“ své německé kolegy Celní úřad pro Liberecký kraj, jehož zástupce  vedoucí odboru dohledu mjr. Ing. Dalibor Jurkovič se dnešního slavnostního setkání rovněž zúčastnil.
Pracovní náplní pana Michaela Zimmermanna a jeho týmu jsou kontroly pohybu zboží v Evropské unii. Součástí jejich technického vybavení je i mobilní spektrometr, který dokáže detekovat  s vysokou přesností stopy po výbušných látkách, prekurzorech či drogách v průběhu několika vteřin. Ti, co už kontrolu tohoto úřadu zažili,  vědí, že je naprosto zbytečné zakázané zboží dále před celníky ukrývat a raději jim  ho  vydají. Celníci mají při kontrolách k dispozici také speciálně vycvičeného psa, který po provedené detekci  skrývaný kontraband vyhledá.
V rámci bezpečnostního opatření "Mácháč" , se pracovníci této specializované skupiny zaměřují nejvíce na motorizované návštěvníky akce, konkrétně na důkladné kontroly vozidel a jejich posádek. Pan Michael Zimmermann zastupuje  ve svém úřadu oblast východní Sasko, která sahá od Gorlitz přes  Zittau až do  Dolní Poustevny.
Vedoucí územního odboru Česká Lípa plk. Mgr. Petr Rajt se dnes s panem Michaelem Zimmermanem dohodl na pokračování velmi úspěšné vzájemné spolupráce.

16. 7. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

M. Zimmermann s mjr. Ing. D. Jurkovičem

M. Zimmermann s mjr. Ing. D. Jurkovičem 

Detailní náhled

Michael Zimmermann převzal medaili

Michael Zimmermann převzal medaili 

Detailní náhled

pracovní schůzka na územním odboru

pracovní schůzka na územním odboru 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem