Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Němečtí policisté přijeli do Jablonce

JABONEC NAD NISOU – Policisté z partnerského města Kaufbeuren navštívili dnes dopoledne své jablonecké kolegy. 

V rámci spolupráce s Magistrátem města Jablonec nad Nisou dnes dopoledne policisty v budově Územní odboru v Jablonci nad Nisou v ulici 28. října navštívili jejich kolegové ze Spolkové republiky Německo, a to z města Kaufbeuren, které je partnerským městem Jablonce nad Nisou. Jednalo se o skupinu policistů, kteří jsou současně také amatérskými hokejisty. Ti během několikadenní návštěvy mimo jiného dnes večer sehrají přátelské utkání s jabloneckým hokejovým týmem HC Vlci.

V budově územního odboru všechny přivítal osobně jeho vedoucí plukovník Pavel Langr. Přítomné seznámil nejen s historií samotného památkově chráněného objektu, ale také pohovořil o jeho současném využití a jeho postupné rekonstrukci. Po prohlídce vnitřních prostor měli němečtí kolegové i se svým doprovodem možnost prohlédnout si některou techniku, kterou jablonečtí policisté v rámci výkonu služby využívají. Jednalo se především o vozidlo kriminalistického technika, vozidlo využívané dopravními policisty pro skrytý dohled na bezpečnost silničního provozu a také se seznámili s výstrojí i výzbrojí prvosledové hlídky.

Na závěr si během volné diskuse čeští a němečtí policisté vzájemné zkušenosti z jednotlivých pracovišť. Velký dík v této chvíli patří panu Petru Loudovi ze Spolku přátel města Jablonec nad Nisou, který skupinu doprovázel a vše pro obě strany velmi obratně překládal.


3. 11. 2017
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem