Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Němečtí policisté se obracejí na českou veřejnost

DOMAŽLICKO, KLATOVSKO - U německé obce Lam byly nalezeny přední nohy dvou zastřelených rysů. Němečtí policisté pátrají po totožnosti neznámého střelce.  

     Němečtí policisté z Polizeiinspektion Bad Kötzting se obracejí na veřejnost a hledají svědky i mezi českými občany. Svědci by svými informacemi mohli pomoci německým policistů objasnit případ.   
     Policisté z Bad Kötztingu pátrají po jednom nebo více pachatelích, kteří zastřelili dva rysy a v polovině května 2015  jejich čtyři přední nohy odhodili v lesním porostu u obce Lam v blízkosti německo-českých státních hranic. Rozsáhlá policejní vyšetřování v úzké spolupráci se Státním zastupitelstvím Regensburg dosud nevedla k objasnění tohoto případu.
     Bavorské státní ministerstvo pro životní prostředí a ochranu spotřebitelů vypsalo za poznatky, které povedou k vypátrání pachatele/pachatelů, odměnu ve výši 10 tisíc euro. Odměnu nelze soudně vymáhat ani jiným způsobem nárokovat. Je určena soukromým osobám, nikoliv veřejným činitelům, kteří mají profesní povinnost potírat trestnou činnost.
     Veškeré informace přijmou němečtí policisté policejní inspekce Bad Kötzting na telefonním čísle služebny 0049-9941/9431-0, nebo jejich čeští kolegové z Oddělení mezinárodních vztahů Schwandorf na čísle 974 814 307.

por. Mgr. Dagmar Brožová
4. září 2015
 
Odkazy do noveho okna

Pozůstatky rysa

Pozůstatky rysa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem