Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neměl co kouřit a byl bez peněz

NÁCHODSKO-Tak se rozhodl vykrást benzínku 

policie-znak na košiliIlustrační foto Policie ČR
V těchto dnech polisté uzavřeli případ pokusu vloupání do benzínové čerpací stanice. V pátek 27. ledna policisté z Obvodního oddělení v České Skalici přijali oznámení pokusu vloupání do místní benzínky. Pracovník čerpací stanice oznámil, že objevil vrypy na dveřích a oknech a při kontrole bezpečnostních kamer našel záznam, kdy se nějaký muž ochomýtá kolem. Naštěstí se mu nepodařilo překonat zamčené okno ani dveře, pouze čímsi porýpal zárubně a rám.
 
Policisté vypátrali osobu ze záznamu a včerejšího dne muže zadrželi. Při výslechu muž uvedl, že nápad vykrást benzínku dostal při cestě okolo, když se vracel domů. Prý zrovna neměl žádné cigarety a peníze. Vytáhl tedy šroubovák, který měl náhodou s sebou v kapse a pokusil se vloupat do kanceláře. To se mu ale nepovedlo. Celý jeho neúspěšný pokus navíc zachytily bezpečnostní kamery. Prý se je sice předtím pokusil vyřadit z provozu klackem, ale též bez úspěchu.
 
S mužem policisté zahájili zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže a nyní mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
por. Mgr. Eva Prachařová,
9. 2. 2012 12:00

vytisknout  e-mailem