Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neměl kde jít, vykradl chaty

Novojičínsko - Takových bude před zimou stále více. 

V pátek 14. října prověřovali oderští policisté vloupání do chat v chatové oblasti části Klokočůvek na Odersku. Několika poškozeným se zloděj vloupal dovnitř a odcizil jim vybavení chat. Poškozením zařízení a odcizením věcí způsobil škodu ve výši více jak 30 tisíc korun. 
Následujícího dne byli policisté opětovně vyrozumění jedním z vlastníků, o tom, že je provedeno vloupání do další chaty.  Policisté po příjezdu zjistili, že se uvnitř nachází zloděj.  Když jej zadrželi, poznali v něm stejného muže, který provedl i předešlá vloupání.

Jednadvacetiletý zloděj se policistům doznal ke všem skutkům a věci, které zde odcizil, policistům vydal.  Na svou obhajobu uvedl, že je ve svízelné životní situaci, která pro něj nemá řešení. Do poslední chaty se vloupal z toho důvodu, že chtěl, aby jej policisté zatkli.
 
Po zadržení byl zloděj umístěn do policejní cely, a policisté proti němu zahájili úkony trestního řízení s podezřením ze spáchání přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. 


Tiskový servis ze dne 18. října 2011.

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem