Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neměl na návštěvu jezdit

JIČÍNSKO - Za nelegální pobyt na území naší republiky si již mladík vyslechl trest 

Jičínští policisté zadrželi ve čtvrtek 14. června
ráno pětadvacetiletého cizince,  který v noci vnikl na soukromý pozemek u jednoho z rodinných domů v Poděbradově ulici,  kde si bez dovolení  ustlal  pod přístřeškem. 
  
Ráno si ho všiml majitel nemovitosti, který vše oznámil na policii. Hlídce, která vyjela na místo, mladík tvrdil, že se zde pouze schoval  před deštěm. Nakonec z toho usnul, a když se ráno probudil, už bylo pozdě.  Na něco ve své výpovědi ale zapomněl. Na jízdní kolo, které ještě v noci stačil přemístit zpod přístřešku k plotu. I když tvrdil, že ho nechtěl odcizit, nedokázal věrohodně vysvětlit, proč si ho k plotu připravil. To však nebyly jediné důvody, proč ho policisté zadrželi. Kromě toho má totiž mladík, který údajně do Čech přicestoval za svojí matkou, vysloven inspektorátem cizinecké policie až  do roku 2014 zákaz pobytu na našem území.
 
Noc na pátek 15.června pak strávil v policejní cele, odkud ho muži zákona převezli k soudci Okresního soudu v Jičíně, který ho po necelých šestadvaceti hodinách od zadržení odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody a navíc mu uložil povinnost opustil nejpozději do pondělí 18. června území naší republiky. 

nprap. Hana Klečalová
15. čevna 2012 v 11:38

vytisknout  e-mailem