Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neměl rád zákazy

DĚČÍN - Odcizený automobil zloději nezužitkují; A to se nevyplatí 

Usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny výtržnictví, poškození cizí věci a poškození a ohrožení veřejně prospěšného zařízení si včera z rukou kriminalistů převzal osmadvacetiletý výtečník. K tomu se dopracoval díky excesům, které zinscenoval nedávno v rumburských ulicích. Na úvod vytloukl skleněnou výplň vchodových dveří u panelového domu. Pak ho zaujal Ford zaparkovaný v těsné blízkosti, jehož majitel jistě nebyl nadšen, když později zjistil, že jeho vůz už nemá čelní sklo. Následně svůj hněv obrátil proti dopravní značce zákaz vjezdu, kterou vyvrátil a oddělil ceduli od sloupku, aby jí po chvíli hodil komusi do zahrady. A nebyla to značka jediná, která se mu znelíbila. A v případě druhé se opět jednalo o zákaz, tentokrát stání. To respektoval a odešel. Poslední kousek, než ho lapili policisté z pořádkové jednotky, vyvedl v téže ulici u jiného domu, kde u jednoho z oken radikálním způsobem zhotovil větrací otvor. Při dechové zkoušce vyšlo najevo, že v jeho počínání sehrál svou roli také alkohol. Strážci zákona mu naměřili kolem jedné a půl promile. Za všechny tyto eskapády hrozí mladému muži až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Odcizený automobil zloději nezužitkují
 
Automobil odcizený v sousedním Německu se podařilo zachránit policistům z Hřenska. Ti si včera odpoledne na lesní cestě ve Hřensku všimli muže se šroubovákem v ruce, kterak se motal kolem volkswagenu, jenž měl namontovánu pouze jednu registrační značku. Když si montér všiml hlídky, bleskurychle naskočil do vozu a uháněl, co to šlo. A šlo to velmi rychle. Pak Golf začal stávkovat a zastavil s tím, že dál už nepojede. Chlapíkovi tedy nezbývalo, než nechat auto autem a dále utíkat po svých. Po chvíli se pronásledovatelům ztratil kdesi v porostu. Strážci zákona to ale nevzdávají a usilovně po něm pátrají dále. Majitel vozu bude mít z jeho návratu jistě velkou radost.
 
 
A to se nevyplatí
 
Zhruba dvě a půl promile alkoholu v dechu nepředstavovaly pro sedmatřicetiletého muže z České Kamenice dost závažnou překážku pro to, aby usedl za volant. Jenomže policisté, kteří jej zastavili ke kontrole na Dukelské ulici, to ze zákona za překážku považují, takže jízda skončila. Tím to ale neskončilo celé, protože na řadu přišlo na řadu sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. Ale ani tím to tak úplně nekončí, protože poslední level příběhu se odehraje před soudcem. Na něm bude jaký trest výtečníčkovi určí. V rukávu bude mít možnost až roční dovolené na státní útraty.
 
 
 
 
7. května 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
                            
 

vytisknout  e-mailem