Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Neměli na silnici co dělat

Policisté je přistihli 

V pátek 11. září 2009 bylo  hlídkou domažlických dopravních policistů na silnici  III/19362  mezi obcemi Luženice a Třebnice zastaveno a kontrolováno osobní  motorové  vozidlo Opel Vectra. Jeho 20letý řidič  při kontrole policistům  nepředložil řidičský průkaz.  Následnou kontrolou v evidenci  řidičů bylo zjištěno, že  řídil motorové vozidlo, ačkoliv není držitelem  patřičného  řidičského oprávnění a dále, že  mu  byl okresním soudem  Domažlice  vysloven zákaz činnosti  spočívající  v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 12 měsíců, který  nabyl  právní moci 8.5.2009 a končí dne 8.5.2010.  U řidiče  byla  provedena dechová zkouška přístrojem  Dräger, která byla negativní.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu  maření výkonu úředního  rozhodnutí  a vykázání a   trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského  oprávnění.

V pátek 11. září 2009 v době od 22:00 hodin  do  22:30  hodin řídil 26letý muž z Horšovskotýnska  z  obce  Horšovský Týn, ulice 5. května,  po silnici II/193 do obce  Podrážnice  a odtud zpět po silnici II/193 do Horšovského Týna osobní motorové  vozidlo Škoda 120.  V  ulici 5.  května  byl kontrolován hlídkou policistů z místního obvodního oddělení.  Ti provedenou  kontrolou  zjistili, že řidič  není držitelem příslušného  řidičského oprávnění  a má  vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, kdy tato činnost mu byla  zakázána rozsudkem Okresního soudu  v Domažlicích  na dobu  3  let,  od 04.11.2007 do 04.11.2010. Policisté mu ještě téhož dne na policejní služebně sdělili podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Věc je dále šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

V sobotu 12. září 2009 v 10:05 hodin řídil 50letý cizinec osobní  automobil  Škoda 135 Favorit.  Při jízdě po silnici I/22 z  obce  Domažlice ve směru jízdy na obec Kdyně byl kontrolován  hlídkou domažlických dopravních policistů.  Těm při  kontrole nepředložil žádný doklad  totožnosti  a doklady  potřebné k provozu a řízení vozidla.  Následnou lustrací v  evidenci řidičů   bylo zjištěno, že řídil motorové vozidlo,  ačkoliv není  držitelem patřičného řidičského oprávnění  a  poté, co mu byl Okresním soudem Klatovy  vysloven zákaz  činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel  na dobu 18 měsíců, který  nabyl právní moci 5.3.2009 a končí  dne 5.9.2010.  Řidič se dále při kontrole podrobil opakované dechové zkoušce   přístrojem Dräger,  která byla  pozitivní  s výsledkem 0,09 promile alkoholu v krvi při první zkoušce  a 0,09 promile alkoholu v krvi při druhé zkoušce. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního  rozhodnutí a vykázání  a  trestného  činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

 nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem