Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nemluvili pravdu

CHOMUTOV - Nemá zboží ani peníze, Dva na jednoho.... 

Nemluvili pravdu
Chomutovští policisté vyšetřovali krádež peněz z bytu v Křižíkově ulici. Tehdy muž se ženou oznámili, že 50letý známý jim z hrníčku sebral hotovost ve výši 20 tisíc korun. Prověřováním však bylo zjištěno, že oznamovatelé si všechno vymysleli, neměli peníze a podezřelý jim nechtěl vrátit dluh ve výši 500 korun. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, policisté případ odloží. Naopak jednání oznamovatelů bude zasláno příslušné komisi Magistrátu Chomutov, neboť se oba dopustili přestupku křivá výpověď.  
 
Nemá zboží ani peníze

 

27letému muži ze Zlína naletěla obyvatelka Klášterce nad Ohří. V červnu letošního roku mu zaslala hotovost ve výši 4900 korun na nákup elektroniky, kterou nabízel na internetových stránkách. Peníze převzal, ale zboží do současné doby nedodal. S poškozenou nekomunikuje, peníze nevrátil. Policisté zjistili, že za obdobné jednání stál před soudem v Hodoníně v roce 2011, kdy byl pravomocně odsouzen. Nyní na něj čeká obvinění z podvodu.
 
Dva na jednoho
Až do bytu v Golovinově ulici vnikla za poškozeným dvojice mužů ve věku 51 let z Rychnova nad Kněžnou a 70 let z Kadaně. Dovnitř je nikdo nepozval, přesto vběhli a poškozeného napadli. V rozdávání ran pokračovali, i v době, kdy muž ležel na zemi. Zraněný vyhledal lékařské ošetření. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení, muži jsou podezřelí z porušování domovní svobody.
 
Vykradený sklep
Neznámý zloděj vnikl do suterénu jirkovského domu v ulici G. Svobody. Ve sklepních prostorách překonal kovovou mříž do kóje a na místě sebral dámské horské jízdní kolo v hodnotě 10 tisíc korun. Pro případného pachatele mají policisté z místního obvodního oddělení připraveno obvinění z krádeže a porušování domovní svobody. 
 
Stahoval kalhoty
V neděli zadrželi chomutovští policisté v Kundratické ulici 29letého místního obyvatele. Na veřejném místě se dopustil hrubé neslušnosti tím, že si před domem stahoval kalhoty a obnažoval se. Za výtržnictví mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Měl chuť na mošt
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti neznámého zloděje, který vnikl do prodejny v Nábřežní ulici. Z pokladničky sebral peníze, z regálů v prodejně pak lahve s vínem a medovinou, lesní med a zřejmě měl žízeň, neboť poškodil krabici s moštem. Majitel vyčísli celkovou škodu na 14 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a poškození cizí věci.
 
18. září 2013 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem