Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nemocný muž zaměstnal zásahovku

NÁCHODSKO – Odmítl si vzít léky a pak se zabarikádoval v maringotce 

158 na autěIlustrační foto/Policie ČR
Akční páteční podvečer zažili na Náchodsku policisté přivolaní k 47letému muži, který se okolo čtvrté hodiny odpoledne zavřel ve své maringotce a odmítal veškerou komunikaci.

Policejní hlídku přivolali příbuzní společně se záchranáři, neboť muž, léčící se s psychickým onemocněním, odmítl léky a začal být vůči svému okolí agresivní. Pak utekl do maringotky, kterou obývá, zamkl se v ní a vyhrožoval, že si něco udělá. Policisté vzhledem k okolnostem a agresivní povaze nemocného muže, raději přivolali na místo vyjednavače a zásahovou jednotku.

Když muž pořád nechtěl otevřít a nakonec přestal komunikovat i s vyjednavačem, muži zákona vnikli dovnitř. Policisté ze zásahovky za užití policejních prostředků vypáčili uzamčené dveře maringotky, vběhli do stísněného prostoru a pacienta zajistili dřív, než si stačil něco udělat nebo ublížit někomu dalšímu.

Zpacifikovaného muže následně předali lékařům, ti ho za policejní asistence ještě téhož večera převezli na psychiatrii do hradecké fakultní nemocnice.

por. Mgr. Eva Prachařová
29. 2. 2016 v 14:40 hodin

vytisknout  e-mailem