Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nenapravitelní řidiči

Policisté při silniční kontrole zjistili u několika řidičů jízdu pod vlivem alkoholu.  

     Policisté v průběhu víkendu při silničních kontrolách zjistili  v šesti případech u řidičů alkohol  a ve čtyřech případech maření úředního rozhodnutí.  

    Při dohledu nad bezpečnostní v silničním provozu  dne 11. března v nočních hodinách zastavila policejní hlídka ve Slaném v Plynárenské ulici osobní vozidlo Škoda Felicia. Kontrolou řidiče a následnou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o 31 letého muže ze Slánska. Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem, kdy mu bylo naměřeno 1,20 promile alkoholu v dechu. Podezřelý muž se poté podrobil lékařskému vyšetření ve slánské nemocnici.  Policisté tomuto řidiči zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     V obci Valdek na Unhošťsku provedli policisté kontrolu  osobního vozidla, ve kterém byl jako řidič 32 letý muž z Kladenska. Na místě byla provedena orientační dechová zkouška, při které bylo naměřeno 1,34 promile alkoholu v dechu a řidič se následně podrobil dalšímu lékařskému vyšetření.

     Dne 12. března hlídka v odpoledních hodinách MP při silniční kontrole na křižovatce ulic P. Bezruče a C. Boudy provedla kontrolu u řidiče motorového vozidla Citroen Berlingo. Na místo byla přivolána policejní hlídka.Policejním šetřením bylo zjištěno, že  se jedná o 44 letého muže z Kladna, který nevlastní řidičské oprávnění a při orientační dechové zkoušce byla naměřena hodnota 2,10 promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením bylo zjištěno, že tento řidič  bez vědomí majitele tohoto vozidla  se vozu zmocnil v obci Lány na Rakovnicku a odjel. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení a řidič je nyní podezřelý z trestného činu krádeže, ohrožení pod vlivem návykové látky.

     V rámci hlídkové činnosti v brzkých ranních hodinách dne 12. března kontrolovali policisté ve Slaném v Lázeňské ulici řidiče v osobním vozidle. Následnou orientační dechovou zkouškou bylo zjištěno, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje, neboť tato zkouška byla pozitivní s výsledkem 1,75 promile alkoholu v dechu. Dále se podezřelý řidič podrobil lékařskému vyšetření a byl převezen a umístěn do policejní cely. Tento 48 letý muž z Českých Budějovic je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Dne 12. března ve večerních hodinách v Kladně v Kyjevské ulici byl policejní hlídkou kontrolován řidič, u něhož byla pozitivní orientační dechová zkouška s hodnotou 2,6 promile alkoholu v dechu a dále bylo zjištěno, že 41 letý řidič z Kladna má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Policisté dopravního inspeitorátu v Kladně při vykonávání hlídkové činnosti zastavili ve Smečenské ulici osobní vozidlo, jehož řidič byl vyzván k dechové zkoušce. Při orientační zkoušce mu byla naměřena hodnota 1,05 promile alkoholu v dechu. Podezřelý 32 letý řidič z Kladenska byl převezen na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení a řidič je podezřelýz trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Policisté ve zkráceném přípravném řízení prošetřují případ 33 letého řídiče, který byl kontrolován v Kladně policejní hlídkou v osobním vozidle Peugeot. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel vydaný  MM Kladno. Po provedených úkonech byla osoba propuštěna a 33 letý muž je podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí.

    Dne 13. března byla policejní hlídka vyslána na dopravní nehodu v obci Lotouš na Slánsku. Na místě se nacházelo v pravém příkopě vozidlo Škoda Favorit, jehož řidič nezvládl vlevotočivé zatáčce řízení a vjel mimo komunikaci do příkopu. Následným šetřením bylo zjištěno, že 57 letý řidič ze Slánska není držitelem příslušného řidičského oprávnění, neboť dosáhl celkového počtu 12 bodů, o čemž mu bylo v prosinci 2010 zasláno oznámení z MěÚ Slaný z odboru dopravya silničního hospodářství. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení jako podezření z trestného činu maření úředního rozhodnutí.

 

14. března 2011

nprap. Jana Šteinerová   

    

vytisknout  e-mailem