Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nenapravitelní zákazníci

KRÁLOVÉHRADECKO - Nakupovali "za pět prstů". 

Královéhradečtí policisté vyšetřovali v tomto týdnu několik případů krádeží v obchodech.
 
K první krádeži došlo v sobotu, dne 12. října, na ulici Víta Nejedlého v  Hradci Králové. Čtyřiadvacetiletý muž si zde na prodejní ploše uschoval do kapsy bundy dva rohlíky a 320 gramové balení klobás v celkové hodnotě 67 korun a prošel bez zaplacení pokladnou. Zde jej zadržela ostraha prodejny. Tohoto jednání se dopustil přesto, že byl rozsudkem rychnovského soudu v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen a z výkonu trestu pár měsíců podmíněně propuštěn.  Případ vyšetřují policisté z OOP II ve zkráceném přípravném řízení.
 
K dalšímu případu došlo včera odpoledne, dne 16. října, na Rašínově třídě v Hradci Králové. Třiatřicetiletá žena z Hradce Králové zde byla v hypermarketu zadržena pracovníkem bezpečnostní služby poté, co prošla pokladní zónou, aniž by uhradila část „nakoupeného“ zboží. Na prodejní ploše měla totiž krátce předtím  odcizit různé zboží, které si v převlékací kabince poschovávala do batohu a do kapes mikiny i kalhot. Jednalo se o psí pochoutku, bylinkové máslo, bramborový knedlík, vakuově balené párky, uherské klobásy a česnek. Vše v celkové hodnotě  150 korun. Svého jednání se dopustila i přesto, že byla na základě rozsudku náchodského soudu za obdobnou trestnou činnost již v minulosti odsouzena. Věc je nyní šetřena ve zkráceném přípravném a podezřelá si od policistů z OOP I převzala záznam o sdělení podezření.
 
Záznam o sdělení podezření si v těchto dnech na OOP III převzal také 19letý mladík z Hradce Králové. Je důvodně podezřelý, že krádežemi zboží v obchodním centru na ulici Brněnská, kterých se měl dopouštět od srpna do září 2013, způsobil celkovou škodu za téměř 6,5 tisíce korun. Z obchodů s módou se tak postupně ztratily pánské rifle, dvě košile, čtyři pánská tílka, dva pánské opasky, tři trika a  bunda. Takto získané oblečení měl následně prodat neznámým osobám a peníze použít pro vlastní potřebu. Poslední krádeže se měl dopustit v polovině září, kdy zde z jednoho obchodu odcizil stereo sluchátka. Ty však policie u podezřelého stačila zajistit a vrátit zpět poškozené společnosti. I v tomto případě se podezřelý uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl rozsudkem hradeckého soudu v minulosti za obdobné jednání odsouzen.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 17. října 2013 v 10:00

vytisknout  e-mailem