Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nenapravitelný cizinec

Pardubice - O tom, že některým cizincům nestačí říci jednou "ne", se opětovně přesvědčili policisté ve Východních Čechách. 

V pondělí, tj. 27. 7. 2009, byl hlídkou policistů Obvodního oddělení Pardubice 4 kontrolován v nádražní hlae v Pardubicích pětačtyřicetiletý cizinec. Lustracemi v evidencích policisté zjistili, že se jedná o muže, který je veden v Evidenci nežádoucích osob s dobou platnosti do 4. 8. 2010.   Prakticky to znamená, že bylo muži v minulosti uloženo soudní vyhoštění se zákazem pobytu v ČR do této doby. Po tomto byl muž předán cizinecké policii na Odbor specializovaných činností do Hradce Králové a zde naši policisté v dalších evidencích zjistili zajímavé skutečnosti.

Cizinec byl v minulosti 71x na Slovenku a v České republice prošetřován za sériovou majetkovou trestnou činnost , za kterou byl již 17x soudně trestán . Z toho 3x byl odsouzen za krádeže v České republice. Nejprve byli ve středu jeho zájmu kola a motorky, pak se zaměřil na vloupání do sklepů a chatek a naposledy byly policisty objasněny série vloupání do rekreačních objektů. České soudy ve všech případech muže odsoudily mimo jiné i k trestu soudním vyhoštěním. Naposledy byl nepoučitelný cizinec odsouzen k vyhoštění právě až do roku 2010. Protože toto soudní rozhodnutí nerespektoval, dopustil se trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Včera byl v odpoledních hodinách Okresním soudem v Pardubicích odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 3 měsíců s podmínečným odkladem na 1 rok a ke zbytku posledního trestu vyhoštění, což je 1 rok, mu byly přičteny další dva roky. Součástí rozsudku bylo i rozhodnutí soudce,  že do 24 hodin musí cizinec opustit Českou republiku.                  

vytisknout  e-mailem