Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nenapravitelný řidič si opět sedl za volant

BŘECLAVSKO: Na zákaz řízení nedbá. 

Břeclavsko - Včera vyjížděli policisté k obci Strachotín, kde řidič z důvodu podnapilosti nezvládl řízení a po projetí zatáčky vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu. Po příjezdu na místo dopraváci  zjistili, že řidičem není nikdo jiný, než čtyřiasedmdesátiletý muž, který před dvěma týdny havaroval u obce Horní Věstonice. Přestože tenkrát policisté vylustrovali, že má řidič vysloven zákaz řízení a sdělili mu podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, těžkou hlavu si se zákonem zřejmě nedělá. S osobním auto Peugeot 405, v němž zřejmě tráví většinu času a odkládá do něho každodenní odpad veškerého druhu, brázdí po našich silnicích nadále i se svým věrným čtyřnohým kamarádem – německým ovčákem.

Policisté včera u muže naměřili přes jedno a půl promile alkoholu v dechu. Díky jeho  zdravotnímu stavu ho převezla záchranná služba do nemocnice k vyšetření a policisté zajistili opět i jeho psa. Kromě prohřešků z minulosti bude znovu obviněn pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a muži zákona se zajímají také o vozidlo, s nímž se trestné činnosti opakovaně dopouští. Vzhledem k tomu, že auto je vedeno na jinou osobu a vlastník vozidla neprovedl změnu údajů v registru, jak mu zákon ukládá, budou se policisté zabývat i uvedenou skutečností.

Snad jen pro doplnění – vlastník registrovaného silničního vozidla je ze zákona povinen požádat příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností o změny údajů, které nastaly, do 10 pracovních dnů od vzniku těchto změn.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 3. ledna 2013
řidič.wav

vytisknout  e-mailem