Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nenapravitelný Slovák

České Budějovice- S občanem SLovenské republiky byly zahájeny úkony spojené s trestním řízení ve věci maření úředního rozhodnutí a vykázání 

      Během výkonu služby policistů českobudějovické cizinecké policie byl dne 9. listopadu 2009 kontrolován 46-letý muž, který se neprokázal dokladem totožnosti. Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o občana Slovenské republiky. Cizinec přicestoval na území České republiky počátkem roku 2009 na občanský průkaz, který ztratil v srpnu 2009.
     Dne 5. října mu bylo uděleno policisty oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice, odborem specializovaných činnosti, oddělením pátrání rozhodnutí o správním vyhoštění se stanovenou dobou jednoho roku, po kterou nesmí vstoupit na území České republiky. Avšak cizinec neakceptoval uloženou povinnost vycestovat z území České republiky do 15 dnů.
    Následně mu bylo dne 22. října vydáno další rozhodnutí o správním vyhoštění, tentokrát s dobou 3 let, po kterou nesmí vstoupit na území České republiky. Cizinec opětovně nevycestoval ve lhůtě, kterou mu správní orgán stanovil tentokrát do 6. listopadu 2009. Šetřením policistů bylo zjištěno, že uvedený 46-letý občan Slovenské republiky ve dnech 7.-9. listopadu pobýval na území České republiky neoprávněně, tedy mařil výkon úředního rozhodnutí a vykázání. S cizincem byly zahájeny úkony trestního řízení.

vytisknout  e-mailem