Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nenapravitelný zloděj

Bruntál - jeden trest mu zřejmě nestačil, opět kradl  

Nenapravitelný zloděj dopaden - Krnovsko
Na základě vlastních poznatků a operativního šetření byl v součinnosti krnovských obvodních policistů a kriminalistů dopaden muž z Mělnicka, který se dopustil několika krádeží v lokalitě města Krnova, kde se v současné době zdržuje a pobývá.
Policejní komisař zahájil v tomto týdnu trestní stíhání tohoto 33letého muže pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Muž byl po zadržení umístěn v policejní cele a ve věci byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.
Skutků se měl obviněný dopustit v průběhu měsíce října a listopadu 2012. V tomto období v Krnově vnikl na ulici Opavská do budovy komunitního centra a z jedné z kanceláří nepozorovaně odcizil na stole odložený digitální fotoaparát v hodnotě okolo 3 tisíc Kč. Dále v blízkosti ulice Růžová odcizil z rodinného domu, který je v rekonstrukci, elektrické pracovní nářadí za více jak 20 tisíc Kč. Následně v průběhu 13.11.2012 se zaměřil na jeden z bytových domů na ulici K. Čapka v Krnově, kde vnikl přes nezajištěné vchodové dveře.  Ze suterénu prošel až do sklepního prostoru. Po vypáčení petlic a zámků u sedmi sklepních kójí odcizil odtud různé nářadí (viz. tiskový servis z 15.11.2012/ č. 176). Následně po nezvané návštěvě vyčíslili majitelé jednotlivých kójí celkově vzniklou škodu poškozením a odcizení a to na částku přesahující 21 tisíc Kč.  
Tohoto jednání se dopustil i přes skutečnost, že byl rozsudkem OS v Bruntále v únoru 2012 odsouzen pro spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádeže k trestu obecně prospěšné práce ve výměře 300 hodin, které však doposud nevykonal.
  
 
Pokácené stromy
Rýmařovští policisté šetří případ vytěžení dřevní hmoty. V průběhu listopadu 2012 došlo k neoprávněnému pokácení a odvezení dvanácti vzrostlých stromů - smrků z lesního porostu v lokalitě obce Břidličná – Lesy. Poškozené společnosti, tak vznikla celková škoda okolo 12 tisíc Kč.   
Další případ šetří albrechtičtí policisté. V době od srpna do října 2012 v lesním porostu Dlouhá Voda neznámý pachatel či pachatelé pokáceli a odcizili i v této lokalitě dvanáct stromů (modřínové a smrkové dřevo). Zde se škoda vyšplhala okolo 16 tisíc Kč. 
 
Dva řídili pod vlivem
Dne 16.11.2012  krátce po jedné hodině v noci v Rýmařově na silnici ulice Opavská řídil motorové vozidlo Škoda Pickup 26letý řidič. V uvedenou dobu byl zastaven a kontrolován rýmařovskou policejní hlídkou. Řidiči byla naměřena hodnota 2,72 promile alkoholu v dechu. Rovněž bylo šetřením zjištěno, že muž nikdy nebyl držitelem řidičského průkazu. Další jízda mu byla zakázána. V úterý 20.11.2012 bylo muži sděleno podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.
Druhý případ šetřili krátce po půlnoci dne 20.11.2012 bruntálští policisté, kteří na ulici Jiráskova v Bruntále zastavili a kontrolovali vozidlo Škoda Fabia. Provedenou dechovou zkouškou na alkohol byla u 24letého řidiče zjištěna hodnota 0,57 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a další jízda byla zakázána.
 
Užívali chatu bez vědomí majitele
Dvěma mužům ve věku 34 a 33let z Rýmařovska bylo v tomto týdnu sděleno podezření z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.
Podezřelí společně, v době nejméně od srpna do října 2012 a rovněž i v průběhu listopadu 2012, vnikli přes okno v přízemí do chaty v obci Malá Morávka, část Karlov pod Pradědem. Muži využili skutečnosti, že chata není v současné době provozována a je uzavřena. Neoprávněně pak zde v uvedené době přebývali. K poškození ani ke krádeži majetku z chaty nedošlo.
 
V obchodě se zajímal o toaletní vody
Rovněž dalšímu 25letému muži, tentokrát z Krnova, bylo v tomto týdnu sděleno podezření z přečinu krádeže.  Podezřelý se v hypermarketu na ulici Revoluční v Krnově v oddělení drogerie zaměřil na volně vystavené zboží. Jednalo se o pánské toaletní vody a spreje různých značek.
Následně si nepozorovaně uschoval sedm kusů pod svou bundu. Pak se snažil projít pokladenou bez zaplacení. Zde byl kontrolován bezpečnostní službou a odcizené zboží bylo u něj zajištěno a vráceno zpět do prodeje. Šetřením bylo zjištěno, že se podezřelý takového jednání dopustil i dříve. Za spáchání trestného činu krádeže, ale i loupeže, byl Okresním soudem v Bruntále v roce 2009 odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně ve výměře 2 let a 6 měsíců.  
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová

za 22.11.2012

vytisknout  e-mailem