Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nenapravitelný zloděj

Bruntál - objasnění krádeže peněz v baru a věcí z bytu 

 
Součinnost policistů a pracovníků ČOI
Dne 11.10. 2012 v době od 12:.30 hodin do 20:00 hodin proběhla ve služebním obvodě OOP ČR Bruntál součinnostní akce za účasti policistů z oddělení hospodářské kriminality Bruntál a pracovníků ČOI Ostrava. Kontrolní akce byla zaměřena na dodržování zákona č. 634/1992Sb. o ochraně spotřebitele a zákona 22/1997Sb. o technických požadavcích na výrobky, dále kontrolu dodržování podmínek prodeje zábavné pyrotechniky, kontrolu prodeje rozlévaného alkoholu a porušování práv k ochranné známce. V rámci akce bylo kontrolováno okolo jedné desítky subjektů. Ve třech případech bylo zjištěno porušení ustanovení § 16/1 z.č. 634/1992Sb a v jednom případě porušení ustanovení § 13/9 zákona č. 22/1997Sb. Věci byly vyřešeny na místě a to udělením pokuty a správního poplatku.
 
 
Kontrola rekreačních objektů na Vrbenku
Od dopoledních hodin až do 22:00 hodiny dne 13.12.2012 proběhla v teritoriálním území služebního obvodu OOP ČR Vrbno pod Pradědem policejní akce se zaměřením na kontrolu rekreačních objektů a kontrolu zajištění těchto objektů. Dále se policisté zaměřili na probíhající vrbenské předvánoční trhy a to preventivními kontrolami v místech větší koncentrace osob, v místech u nákupních center, čerpacích stanic, kontrolu dodržování podmínek prodeje zábavné pyrotechniky, rovněž dohled nad dodržováním pravidel bezpečnosti a plynulosti silničního provozu všemi účastníky, dodržováním zákazu požívání alkoholických nápojů a omamných a psychotropních látek (OPL) řidiči, používáním bezpečnostních pásů, kontrola všech dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, technický stav, osvětlení cyklistů a pátrání po osobách a věcech.
Byly provedeny kontroly rekreačních objektů v katastru obcí Široká Niva, Karlovice, Pocheň, Ludvíkov, Vidly, Bílý Potok, Železná a Mnichov. Kontrolou nebylo zjištěno narušení objektů v těchto lokalitách. Policisté řešili jeden přestupek na úseku BESIP ( technický stav vozidla, prošlá STK), který byl na místě vyřešen blokovou pokutou.
 
 
 
 
Vloupání do prodejny
V době z 12.12. na 13.12.2012 neznámý pachatel v obci Bohušov vnikl ze zadní strany do  obchodu se smíšeným zbožím. Po poškození zámku na mřížích a vypáčení vstupních dveří se dostal do objektu. Zde se volně pohyboval a odcizil jednu zabalenou krabici s reproduktory v hodnotě přes 3 tisíce Kč, dále krabici se skleněnými kořenkami s dřevěným víkem, šest skleněných dóz a to vše v hodnotě okolo 1 tisíce Kč. Následně prodejnu opustil přístupovou cestou. Způsobena škoda poškozením vstupních dveří byla vyčíslena na 3 tisíce Kč.  
 

Objasnění krádeže v baru a v bytě - nenapravitelný zloděj
Na základě operativního šetření byl v tomto týdnu zadržen podezřelý 26letý muž z Rýmařovska, kterému bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Dne 6.12.2012 v době od 16:45 do 16:50 hodin v restauraci v Rýmařově na ulici Sokolovská  využil krátkého okamžiku nepřítomnosti obsluhy, která prováděla kontrolu hracích automatů v zadní části restaurace, vnikl za bar, kde z příruční pokladny odcizil hotovost přes 50 tisíc Kč. Následně dne 8.12.2012 v odpoledních hodinách v Rýmařově byl majitelem vpuštěn do domu, kde si vyzvedával své osobní věci, které zde měl uložené. Při tomto odcizil věci patřící majiteli domu. Jednalo se o koženou brašnu, ve které se v té chvíli nacházel pouze deštník a dioptrické brýle. Tímto jednáním způsobil škodu ve výši okolo 3 tisíc Kč. Šetřením bylo zjištěno, že podezřelý se uvedených činů dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Bruntále ze dne 5.12.2012 odsouzen pro přečin krádeže k trestu obecně prospěšných prací, které doposud nevykonal.
Podezřelý muž skončil v policejní cele. Bylo rozhodnuto o jeho umístění do vazby. Dne 13.12.2012 byl eskortován do vazební věznice v Ostravě.  
 


 
 komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 14.12.2012

vytisknout  e-mailem