Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nenapravitelný zloděj je už ve vazbě

JABLONEC NAD NISOU - Obviněný, který se v pátek během dne snažil násilím dostat do bytů a domů, bude na potrestání čekat za mřížemi. 

V sobotu 22. října policejní komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 61letého muže jako obviněného ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci, kterých se dopustil v souběhu, dílem dokonaných a dílem ve stádiu pokusu den před tím v pátek 21. října v Jablonci nad Nisou.

Obviněný v uvedený den během tří hodin v době od 9.30 do 13.30 hodin chodil po městě a snažil se násilím dostat do náhodně vybraných objektů. Jeho cesta začala v ulici Střelecká, kde vnikl do jednoho z uzamčených bytů a pokusil se z něj odcizit barevný televizor, přičemž byl ovšem vyrušen jeho majitelem. Z místa pak odešel do ulice Pražská a snažil se vloupat do dalšího bytu, což se mu v tomto případě nepodařilo a ve své cestě pokračoval zpět do ulice Střelecká, kde se opět násilím pokoušel otevřít hlavní vchodové dveře do činžovního domu, přičemž byl opět vyrušen a v téže ulici se rozhodl ještě vniknout do jednoho z rodinného domku. To se mu sice podařilo, ale v okamžiku, kdy vešel do obývacího pokoje, byl na místě přistižen majitelkou domu a také jejím psem, který ho navíc kousl do ruky. Obviněný při odchodu z tohoto domu stačil ještě odcizit klíč od hlavního vchodu. Tím ovšem jeho pouť neskončila a pokračoval do ulice Květinová, kde se opět snažil násilím dostat do jednoho z domů. V té době již policisté na základě všech oznámení, která poškození učinili na linku 158, měli k dispozici popis v té době ještě zatím neznámého pachatele a tak v jeho dopadení byli vzápětí úspěšní. Policejní hlídka ho bezprostředně po posledním pokusu o vniknutí do domu odpoledne krátce po půl druhé hodině zadržela v ulici Pražská. Svým jedním způsobil celkovou škodu na poškození ve výši 9.500,- Kč a padesát korun na odcizeném klíči z jednoho z domů.


Obviněný se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl v uplynulých třech letech za takový čin krádeže pravomocně odsouzen Okresním soudem v Liberci. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu vzetí obviněného do vazby. V neděli 23. října soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou následně podaný návrh na vazbu akceptoval a policisté ještě ve večerních hodinách obviněného převezli do Vazební věznice v Liberci. Obviněný je tedy v současné době stíhán vazebně a za spáchání uvedených přečinů může být potrestán odnětím svobody až na tři roky.



25. 10. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem