Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nenapravitelný zloděj skončil ve vazbě

JABLONEC NAD NISOU – Obviněného, který kradl v Jablonci nad Nisou a Liberci, soudce poslal do vazby. 

V uplynulých dnech vrchní inspektor z Oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání 41letého muže jako obviněného ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil v době od 9. září loňského roku do letošního 9. ledna v Jablonci nad Nisou a Liberci.

V té době obviněný ukradl ve čtyřech případech v prodejně drogerie v centru Jablonce nad Nisou a dvakrát přišel krást do prodejny drogerie v Liberci v Horním Růžodole. V těchto obchode kradl převážně parfémy a toaletní vody. Nepohrdl však ani holítky a dárkovými kazetami.

V Jablonci nad Nisou se mu podařilo vniknout do rodinného domu, ve kterém vše prohledal a odcizil řadu věcí. Jednalo se například o mobilní telefony, drogerii, notebook, herní konzoly a oblečení. Na území města se dále dostal do dvou zahrad, kde na jedné z nich odcizil světelnou hadici od délce pěti metrů a z druhé si odnesl květiny a zahraní nůžky.

V Jablonci nad Nisou ještě neuzamčenou brankou prošel na zahradu u domu, kde se mu ještě podařilo vniknout do zaparkovaného vozidle, ze kterého si následně odnesl notebook, novou stavebnici LEGO, mobilní telefon a oblečení. V Liberci na Starém Městě se bez použití násilí dostal do jednoho z bytů, ve kterém odcizil například mobilní telefon, klíče od vozidla, svazek klíčů od bytu, cigarety a peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou.

Obviněný svým jednání tak způsobil celkovou škodu ve výši téměř 60 tisíc korun. Navíc v krádežích není žádným nováčkem. V uplynulých třech letech byl již Okresním soudem v Jablonci nad Nisou za takový čin potrestán. Vrchní inspektor v rámci prováděných úkonů v trestním řízení podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Následný návrh státního zástupce soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou akceptoval a obviněného poslal do vazby. Tomu nyní za spáchání uvedených přečinů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


16. 1. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem