Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nenapravitelný zloděj vnikl do domu seniorů a odcizil zde peníze

JIČÍNSKO – Během jedné hodiny skončil v rukou mužů zákona. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoPolicistům z obvodního oddělení v Nové Pace a v Turnově se v uplynulých dnech ve velice krátké době podařilo i díky skvěle zvládnuté spolupráci vypátrat a následně zadržet devětadvacetiletého cizince podezřelého z krádeže peněz.

Ve čtvrtek 3. října krátce po dvanácté hodině polední přijali policisté na tísňové lince oznámení o krádeži peněz ve Staré Pace. Neznámý muž vnikl do jednoho z místních domů, ze kterého starším seniorům odcizil finanční hotovost ve výši kolem 20 tisíc korun. Policisté začali neprodleně po muži pátrat a zjistili, že odjel osobním vlakem ve směru na Liberec. Provinilce se zhruba po jedné hodině podařilo za pomoci donucovacích prostředků zadržet ve vlaku na nádraží v Turnově. Jak se později ukázalo, nejednalo se ze strany muže o první konflikt se zákonem. V minulosti již byl několikrát odsouzen za své protiprávní jednání. Díky skvělé práci policistů v tomto případě již zhruba po 48 hodinách stanul před soudcem Okresního soudu v Jičíně.

Svým jednáním se dopustil přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže. Za své prokázané jednání si tak od soudce vyslechl odsuzující rozsudek, a to trest odnětí svobody v délce trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na tři roky spolu se zákazem pobytu v okrese Jičín v délce trvání tří let. Muži hrozil trest odnětí svobody až na tři roky. Zajištěné odcizené peníze policisté vrátili zpět okradeným seniorům.

nprap. Aleš Brendl
07. října 2019; 11:00

vytisknout  e-mailem